znanie1910161На 17 – 18 октомври  Сдружение „Знание“ стартира третото издание на „Младежка академия за демокрация и развитие“. Проектът е финансиран от Община Ловеч, съгласно  „Правилник за функциониране на Общински проектен фонд 2016“, Раздел I.- финансиране на инициативи на НПО.

В рамките на двата дни, 20 младежи от 5 училища от гр. Ловеч имаха възможност да подобрят познанията си свързани с темите демокрация и развитие, роля и функции на органите на местното самоуправление, както и темите касаещи  формите на гражданското участие, структура и управление на неправителствените организации, партньорство и др. Освен теоритична част, в обучението бяха включени и практически модули, в които младежи влизаха в ролята на кандидати за кметове, пресъздавайки и публичен дебат и предизборна кампания, а останалите участници се включиха в ролевата игра, давайки своя таен вот за един от двамата кандидати.

Целта на Младежката академия е да постави основите на важни познания по изброените теми, с което да се стимулира и подобри гражданскат активност сред младежите.

znanie1910162Младежката академия за демокрация и развитие предвижда да запознае тазгодишните си участници и с работата на Общински съвет –Ловеч чрез посещение на сесия на Общинския съвет.

Освен посещение на заседанието, участниците ще се запознаят и с дейността на неправителствени организации в Ловеч.

Младежката академия за демокрация и развитие е възможност младите хора на Ловеч да повишат интереса и мотивацията си към обществено-значими теми и към участие в развитие и реализиране на младежките политики в общината.