Сдружение „Знание“ стартира нов проект за младежи от малките населени места на област Ловеч. Името на проекта „Време за активизиране“ показва и основната му цел да насърчи младите хора (18 – 29 год.) да са по-активни и да поставят своите проблеми пред вземащите решения. Периодът на реализация е от ноември 2018 до края на април 2019 г.

В проекта са предвидени обучения на 54 младежи от осемте общини на областта за повишаване на знанията и социалните им умения. По време на обученията участниците ще споделят местни проблеми, чиито решения ще се търсят чрез осъществяване на кампании в три от общините. За да могат сами да подготвят кампаниите  младите хора ще бъдат включени в ателиета, по време на които ще формулират послания, ще обсъдят на кого ще ги изпратят и по какъв начин.

По време на обученията участниците ще надградят своите ключови компетентности (най-вече социални граждански компетентности), ще обсъдят основните младежки проблеми в малките населени места чрез използване на метода Time for Tea, развиващ креативността и стимулиране на активността. Методът е разработен и изпробван от Momentum World UK.

В резултат на проекта се очаква над 100 младежи да участват в местните кампании, целящи по-добра среда за развитие на младежки дейности.

Проектът ще завърши с финално събитие в областния град, където ще се съберат всички младежи инициирали кампаниите, представители на институции, вземащи решения, младежки работници, представители на медии и НПО, за да се формулират препоръки за преодоляване на проблемите на младежи от малки населени места и предложения за мерки за младежко участие във вземането на решения.

„Време за активизиране“ е проект финансиран по Национална програма за младежта на Министерството на младежта и спорта на стойност 17 990 лв.