znanie2204141Сдружение „Знание“ Ловеч спечели финансиране от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 за да подобри капацитета на представители на НПО и младежи да осъществяват граждански мониторинг на публични услуги.

В рамките на проекта ще се направи проучване на местни проблеми в осемте общини на област Ловеч по отношение на мотивацията и активността за граждански мониторинг и анализ на услугите, на които би трябвало да се оказва контрол.

На база на резултатите от проучването ще се подберат три услуги, които се считат за най-належащи за проследяване и за тях ще се рарзаботят методологии за граждански мониторинг.

Следваща стъпка на проекта е повишаването на знанията и уменията на представители на неправителствени органзиации и младежи да използват тези методологии и осъществяват и насърчават гражданския мониторинг.

В резултат на проекта се очаква мотивацията и капацитета на НПО от общините от област Ловеч да се повишат и се реализират повече дейности за мониторинг на публични услуги.