akciqpolice1905144От 7 до 10 септември Сдружение „Граждански инициативи – гр. Ловеч“ ще проведе кампания „Убий скоростта, спаси дете!“. Повод за инициативата са зачестилите случаи на загинали деца по пътищата на България, в частност и в община Ловеч.

От сдружението ще се обърнат към гражданите с призив „Да пазим децата на пътя! Животът е с предимство!“, ще бъдат разпространени стикери, които да се залепват на автомобилите, значки за раниците на учениците, както и брошури за всички.

Инициативата подкрепят от „Пътна полиция“ и БЧК, като с техни представители на 8 септември в центъра на Ловеч – на бул. „България“, ще бъдат спирани шофьори на леки автомобили, които ще бъдат информирани за целите на кампанията. Ще им бъдат раздадени стикери и брошури. На 10 септември в залата на бл. „Вароша“ със съдействието на ДАИ ще се проведе обучителен модул за деца и младежи от Ловеч, а след това на площад „Екзарх Йосиф I“ пред сградата на общината ще се разиграят примерни ситуации на правилно и неправилно движение по пътищата за пешеходци, шофьори, велосипедисти и деца.

Кампанията се провежда със съдействието на община Ловеч.

1 коментар

  1. Дайте координатите си да се включим и селата от общината.Това е нещо добро, което трябва да подкрепим ВСИЧКИ !

Comments are closed.