dochoshipkov2106131Павлин Иванов

Точно в днешните бурни времена на недоволство срещу правителството на БСП. В разгара на протестите срещу чудовищната липса на морал и всякакви ценности, някак между другото, премина едно съобщение на Регионалният исторически музей в Ловеч.

Става въпрос за материала „Регионален исторически музей – Ловеч се включи с 20 юни 2013 г./четвъртък/ от 16.00ч. в тържествата по отбелязването на 110- годишнината от рождението на Дочо Шипков участник в антифашистко движение (1941-1944г.) пръв партиен ръководител на Ловешката околия и окръг(1944-1966г.), почетен гражданин на Ловеч(1983г.).“.

Лично аз не се сещам, що за личност може да изведе термина „включване в тържествата“, а още повече, как е възможно една сериозна, поне така трябва да бъде, институция може да смята, че партийното събитие свързано с честването на „пръв партиен ръководител на Ловешката околия и окръг(1944-1966г.), „  може да бъде определено като тържество?!

По тази логика, една от следващите инициативи на музея трябва задължително  да бъде „Тържествено отбелязване на годишнина от рождението на Хитлер, Сталин, д-р Менгеле…“

„Тържеството“ в чест на другаря Дочо Шипков, който на това отгоре е Почетен гражданин наред с Екзарх Йосиф, се случва само дни след като някой съвсем умишлено е извадил и счупил кръста, поставен на скалите в лагера на смъртта „Слънчев бряг“ край Ловеч.

krastslbrqg306134„Тържеството“ в чест на другаря Дочо Шипков се случва и точно в момента, когато вече 12-ти ден десетки хиляди българи искат оставката на най-наглото правителство в историята на България,

Трудно мога да коментирам чудовищната неадекватност ловешкият музей! Но разбирам.

Вече 23 години нито един социалист не намери сили да се извини пред обществото за убийствата извършени в лагера. Нито един социалист не положи едно цветенце на злокобното място.

Всички мълчат, сякаш никога, нищо, не се е случвало.

Няма как това малко „тържество“ в чест на Дочо Шипков да не бъде свързано с днешния ден – назначаването на Делян Пеевски, даване на комисията по етика на христоматииният пример за етичен човек – Волен Сидеров.

Да, всичко има връзка, защото това е начин на мислене!

44 коментара

  1. 068/ 601 382 – Директор – Данчо, удари една жица. ако има кой да вдигне, ще ти отговорят.

  2. debelaka,
    Кога и с какъв акт Исторически музей – Ловеч / http://www.lovechmuseum.hit.bg/info.html / е станал Регионален исторически музей – Ловеч ?

  3. Сайтът desebg.com публикува част 2 от поредицата за държавната контрабанда на наркотичното вещество каптагон през 80-те години на ХХ век по време на комунистическия режим.

    Създадените от Второ главно управление на Държавна сигурност канали след промените са „приватизирани” от бивши щатни служители на ДС, агенти и лица от прохождащите силови групировки.

    В част 2 са описани контрабандните операции на различни фирми. В част 1 е публикувана информация за дейността на Исмет Шабан – Фатик и служители на „Кинтекс”, ангажирани с реескпорта на каптагона.

    Текстовете са откъс от документалната книга „Империята на задграничните фирми” на разследващия журналист Христо Христов.

    Тя е базирана на множество документални архиви, сред които на Министерския съвет, Министерството на външната търговия (МВТ), БНБ, както и на следствено дело №4/1990 г. на Главна прокуратура за икономическата катастрофа на управлението на БКП, в което е разследван и „скрития транзит”/държавната контрабанда.
    http://desebg.com/2011-01-06-11-21-40/1312–2-

Comments are closed.