siteriolovech104141Сайтът на Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч, www.rio-lovech.com, вече е активен. След две години процес на изграждане, сайтът е напълно завършен със съдействието на учителя по информатика в СОУ „Васил Левски“ гр. Троян Свилен Димитров.

В сайта е поместена информация за приема след седми клас и основно образование, външното оценяване, текущи и предстоящи състезания и олимпиади, както държавни зрелостни изпити. Посетителите на интернет страницата на РИО – Ловеч, могат да почерпят информация за  свободни работни места в сферата на образованието в областта, структурата на училищната мрежа.

Активна е форма за запитване към инспектората, която дава възможност гражданите да отправят своите въпроси към експертите на ведомството. Към сайта е добавен и раздел „Достъп до обществена информация“, на който е публикуван отчетът на организацията по Закона за достъп до информация.

Като първа новина на сайта е публикуван списъкът с резултатите на участниците в олимпиадата „Знам и мога“ 2014, която се проведе в Ловеч на 29 март т.г. Градът на люляците стана домакин на състезанието благодарение на Ралица Минкова, която завоюва първото място на миналогодишното издание на олимпиадата и осигури домакинството на Ловеч. Тази година първенец е Петя Георгиева Тодорова – ОУ “Любен Каравелов” – Бургас.