proteststomatologiq710149Декларация от работещите в сградата на “Стоматологията” стоматолози, зъботехници, лаборанти, ендокринолози

Във връзка със зачестилите манипулативни статии във вестник „Ловеч прес“ (повечето анонимни) относно казуса „бивша стоматологична клиника“ и по-точно, последната такава в бр.93 от 01-03.12.2014 г. на същият вестник, желаем да обърнем внимание върху следното:

Парадоксално звучи написаното там в карето „парадоксално по случая“.

Сегашните наематели“ стоматолози, зъботехници, лекари ендокринолози и лаборанти, се намират, според автора без име, в чужд имот и нямат право да определят съдбата на сградата, която е частна общинска собственост.

Драги градоначалници,

Всички ние, работещите там, сме граждани на Ловеч. Практикувайки една от най-благородните професии, ние обслужваме жителите на този град и общината, за които се смята, че вие също би трябвало да се грижите.

Бидейки частна собственост, тази сграда е на всички нас – жителите на Ловеч и общината. В тази връзка, ние не само имаме право, но сме длъжни да се интересуваме от това, какво се случва не само с тази, но и с всички обществени сгради.

Не бъркайте, драги самозабравили се управници, този вид собственост с ваша лична собственост! Желаейки да продадете на всяка цена Стоматологията, вие ще ликвидирате на практика голяма част от терапевтичното зъболечение в града и общината (няма и е невъзможно да бъде узаконена на друго място зъботехническа лаборатория с такава мащабна дейност). Не веднъж ви обяснявахме това, но изглежда, това няма никакво значение за вас!

Молим, дръжте се отговорно! Спрете да манипулирате и заблуждавате хората!

Дръжте се като истински стопани на имота си! Грижете се за него, защото това не е случвало в последните 14 години!

Замислете се, къде ще изпратите хората, след като унищожите един цял е раздел здравеопазване в областта или в тях виждате само бройка гласоподаватели!

Благодарим най-искрено на всички жители на гр. Ловеч и общината за проявената будна гражданска съвест и смелост, които с подписите си подкрепиха нашата обща кауза – да запазим дейността на сградата на бивша Стоматологична поликлиника!

 

34 коментара

  1. Другарю Иво Райнов, а Вие колко пари си докарахте от частни уроци и не пускане на отпуска, при присъствие на събрание на ОбС? Гледам и на протестите сте присъствали, тогава отпуска ли използвахте, или просто скатахте от работа?

    1. Кой не скача е червен! Кой не скача е червен! Кой не скача е червен!

  2. Ivo Rainov, другарю учител, малко повече морал в политиката, другарю учител! Малко по-премерени и кротки изказвания, малко повече търпение, малко по-малко епитети, защото така приличате на кученце, работещо на системата на проф. Павлов: бау-бау – кокалче, бау-бау – кокалче… А дано Ви светне “червената лампичка”, другарю учител. А какво стана с оставката на лъжеца Тихолов? Нещо се затишихте. Или пак “бау-бау”?! Може да погледнете уроците на проф. Донев – “Космонавтика за начинаещи” – намират се из нета – защото Вие сте прекрасна ракета-носител.

  3. debelaka,

    “…Но за управниците сме запазили места в Банишора, шефът там е наш човек.”

    Много бързо опозна софийската география, че и “нашите” хора там. Софийското си е софийско, както е казал един писател не много отдавна. Кеф ти клиника, кеф ти стоматология, кеф ти сграда на ПЕТРОЛ. Само не е много ясно как точно ти “запазваш местата там”.

    1. Кеф ти Централен софийски… с южно изложение. И пак на бюджетна издръжка (наша, не моя).

      Наздраве, докторе! Сельодката е страхотна. Дори и с квас.

    2. Наздраве! И с квас и без квас важно е да е за нас! Лошото е, че все други са ‘наш’те”, а и хич не им е до нас..

  4. Не мисля, че Данчо Заверджиев подава фалшиви сигнали, нито е някакъв зъл демон, който е нарочил да “закопае” града… Подобни твърдения показват пристрастност и необективност на автора им.

    За стоматологията – таксите, които плащат зъболекарите са наистина смехотворни. Нека ги публикуват и ще разберете. А най-смешното е когато ти взимат доста солени суми, а те “лекуват” с купени на старо зъболекарски столове от периода на моето прохождане.

    Наистина е хубаво в града да има модерна клиника. Но дали това е целта на кмета и ОС… ?
    Или искат покрай добрата идея да мине кофти изпълнение. Ако бюджетът на общината толкова не стига – има откъде да се реже. Както каза един форумец – цели семейства са на общинска издръжка.
    Та, ако приватизацията мине прозрачно – НЕКА! Ловеч само спечели от Билла и Лидл (успех на кмета, няма как да го отречем), въпреки сумтенето на бакалиите в града…

  5. И каква стана работата, по-добре да имаме стоматология, която никой не посещава, отколкото животоспасяваща клиника? Ясно е защо Корнелия подстрикава хората да протестират срещу продажбата. На нея не и трябва животоспасяваща клиника (или поне не засега), тя си живее на София, а там болници и клиники колкото искаш. И не ми казвайте, че не е тя подстрикателя, редовно висеше и тя на протестите, просто Павлин не я снима нарочно.

    1. неГрамотна калинке, лъжеш на дребно и се мъчиш да изкараш хората глупави , но първо се научи, как се пише правилно подстрИкател, а след това се изказвай „компетентно”!!!

  6. Нито един наемател не определя сам наема си.Тези хора плащат толкова,колкото им е поискано; а дали събраните суми са харчени целесъобразно?!

  7. Д-р Ох Боли, ти видял ли си кой подстрекава зъболекарите? Комисионната за тази сграда ще е позор за всеки желаещ я.

    1. Криси, аз съм го написал. Ако прочетеш внимателно ще се сетиш и без мен. Днес ми е професионален празник и отивам при най-добрите приятели на човека – водката и сельодката.

  8. Единствено Данчо Заверджиев не се крие зад псевдоним, което му прави чест. Всичко което е коментирал е обосновано и със солидни аргументи. Данчо, заради всичко което правиш те уважавам и знам, че си “страшилище” за някои персони в общината.

    1. Мдам, освен да завежда смешни дела и да подава фалшиви сигнали, друго не сме видели от него. Целта на този “буден” гражданин е, не да стане нещо хубаво в този град, а всичко да бъде опорочено, но то си е за него. Все пак всичко лошо се връща един ден.

  9. От години гледам, че в “Ловеч днес” 99% пишат под различни псевдоними. След като са толкова големи мъжкари, защо не излязат с истинските си имена, ако им стиска. Г-н Иванов защо не направите импровизирана среща на всички “дръскачи” в сайта, да се съберем, всички с имената си и лицата си. Съмнявам се, че ще се осъществи такава среща, просто голяма част от така наречените “дръскачи” няма да дойдат . Нека видим, най-после кой за какво се бори. Може да се променят нещата в Ловеч, но дали го искат “дръскачите” или просто както е казал народа “разлайваме кучета и после гледаме сеира”.

    1. Иванова, не бяхте ли Петрова?

    2. Че ние си се събираме… Не чакаме някой умник да ни подсети.

    3. На 4-ти километър ли се събирате?

    4. Най-вече там. Но за управниците сме запазили места в Банишора, шефът там е наш човек.

  10. Какво ли ви е обещал Минчо за да сте толкова напрегнати в манипулациите си 🙂 Дано да си изпълни обещанията, щото много хора се опариха. Преди избори винаги обещава, после никакъв го няма. Дано сега да ви възнагради усилията и отделеното време 🙂 Амин!

    1. А на теб онова недоразумение Корнелия колко ти дава да пишеш тук?

  11. По новата наредба за наемите ще плащат пак по 4лв на квадрат, както и до сега.
    За цялата стоматология Общината събира 2400 лв месечно.
    Сградата е оценена на 800-900 хил. лева
    За сравнение Хотел Лиани е оценен на 1 290 000 лева на втори търг (на първия не е имало желаещи) http://sales.bcpea.org/bg/properties/item112229.html
    Стоматологията изглежада добре оценена!

    Та при тия наеми и тая оценка на сградата (>3% годишна доходност преди разходи), всеки които може да си прави сметката, няма никакъв рационален повод, да я поддържа!

    PS
    Тоя коментар, го публикувах сутринта и изчезна…
    Я да видим, пак ли ще стане същата работа…
    Странна работа

    1. Проба, проба, чуваш ли? Спри да лъжеш!

  12. Докато БСП и ГЕРБ се ритат под масата коя партия да “лапне” комисионната от сградата градът си заминава бавно и безславно. Много е интересно кой подстрекава зъболекарите и им дава напразни обещания за неща, които няма как да се случат. За другата страна в спора знаем. То и без петел се съмва, ама…хайде!

  13. Общината….Покажете какви наеми плащат за помещенията стоматолозите .И ако са там на цената на половин пломба нека замълчат.И да не се окаже че скачат срещу бъдещата административна сграда на “Петрол”.

    1. Наистина, добре ще бъде да бъдат огласени наемите, които се плащат от наемателите, които както изглежда са символични.Зъболекарите и техните помощници отдавна живеят в Европа по доходи и ако имаме предвид обкръжаващата среда, те си правят пирове по време на чума.В същото време и данъците , които плащат са символични. Да се е чуло някъде зъболекар или зъботехник да са издали документ срещу сумите, които получават?

    2. Анонимен,ти можеш ли да вършиш работата на зъболекарите?Ако да,кажи къде да те намерим.Ще идваме редовно при теб да ни лекуваш.Така и ти ще заживееш щастливо в Европа.

    3. Зъболекарите се трудят по европейски,затова и живеят така.Проблемът е ,че управниците не се грижат и другите да живеят така.

  14. Незаконосъобразно, но за този общински съвет ръководен от „юриста” Тихолов е законосъобразно при пълна липса на правни основания за приемане на решение да се подлага на гласуване и да се приема решение от съвета.
    Интересно ми е дали заинтересованите лица ще оспорят решението, като незаконосъобразно или областен управител ще го върне!?
    По всичко личи, че заинтересованите лица предпочитат да четат вестници и тях да „оспорват” в интернет сайтове, а кога ще се произнесе „високата сграда” в центъра на общината за сега никой не знае.

    1. Заверджиев,ти от кой отбор си?

    2. Ето от този отбор е:
      ” Живял един рижав човек, който нямал очи и уши. Нямал и коса, тъй че го наричали рижав съвсем условно. Не можел да говори, тъй като нямал уста. И нос си нямал. Нямал дори ръце и крака. И корем нямал, и гръб нямал, и гръбнак нямал, и каквито и да било вътрешности — също. Нищо си нямал! Тъй че не е ясно за кого става дума. Я по-добре въобще да не говорим за него.”

    3. Данчо,
      Заповядай,вземи си кофата.
      Пълна е с червени ябълки!

  15. ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЛОВЕЧ

    Препис-извлечение от Протокол № 49/27.11.2014 г.

    Р Е Ш Е Н И Е № 802 от 27 ноември 2014 година

    Относно:Предложение от инициативен комитет за забрана продажбата за срок от 5 години на Бивша стоматологична поликлиника и протокол от проверка за коректността на записите в подписката.

    След като обсъди предложение с вх. № ОС-760/1/03.11.2014 г. от председател на инициативен комитет по ЗПУТДВМС във връзка с инициирана подписка; писмо ОС-760/11.11.2014 г. с приложен протокол от проверка на данните в приложената подписка от главния директор на Главна дирекция ГРАО; предложение с вх. № ОС-760/13.11.2014 г. на председателя на Общински съвет – Ловеч; становище с вх. № ОС-760/14.11.2014 г. на кмета на Община Ловеч; взе предвид т. 13 от становище с вх. № ОС-893/20.11.2014 г. на постоянната комисия по правно-нормативни въпроси; т. 11 от становище с вх. № ОС-895/20.11.2014 г. на постоянната комисия по общинска собственост; след направено предложение на председателя на постоянната комисия по правно-нормативни въпроси, с 15 гласа „за“, 6 „против“ и 6 „въздържали се“, Общински съвет – Ловеч

    Р Е Ш И :

    Да се отложи разглеждането на подписката за местна гражданска инициатива за първото заседание на Общински съвет, след провеждането на обществено обсъждане на 15 януари 2015 година.

    ПРЕДСЕДАТЕЛ 🙁 П )
    (ТИХОЛ ТИХОЛОВ)

  16. Аз под благородна кауза разбирам да правиш нещо без пари за хората.

Comments are closed.