uchilishtezatvora1509162Ръководството на Община Ловеч в лицето на председателя на Общинския съвет Петър Цолов и кмета Корнелия Маринова взеха участие в откриването на учебната година в СУ „Димитър Митев“ в Затвора – най-старото училище в пенитенциарна система. Те връчиха поздравителен адрес на директора инж. Красимир Маринов, в който се казва:

„Радостно е, че тук се спазва добрата традиция на 15 септември  да  се отбелязва началото на Новата учебна година. За Вас, възпитаниците, е важно да използвате възможностите за придобиване на  нови знания и способности. Учете и се развивайте, защото знанието е мъдрост, която открива нови хоризонти. Колкото повече знаете, толкова по-големи шансове имате за реализация в живота. А учителите трябва да помнят, че с делата си променят човешки съдби. Следвайте своите принципи и ще успеете във Вашата трудна и благородна професия!“

uchilishtezatvora1509163Училището бе поздравено и от заместник-министъра на правосъдието Красимира Филипова, която пожела отличен успех в обучението на лишените от свобода, които изтърпяват своето наказание в Затвора в Ловеч. Тя предаде поздравления и от министъра на правосъдието Екатерина Захариева, която открива учебната година в затвора в Сливен. Всички трябва да работим за развитие на образование, което заедно с намиране на средства за работа са именно стъпките, които водят към истинско осмисляне на наказанието лишаване от свобода, каза заместник-министър Филипова.

На тържеството присъстваха още областният управител Ирина Митева, началник сектор „Социални дейности и възпитателна работа“ при ГДИН, Цветан Цветков, директорът на Затвора Марин Калчевски, заместник-председател на Окръжен съд Ловеч Магдалена Станчевска, председателят на Административен съд Габриела Христова, началникът на РУО Еленко Начев, директорът на Технически колеж доц. Георги Рашев, както и митрополит Гавриил.

В рамките на училището, което има филиали и в Плевен и  Белене, има общо 278 ученици от 1 до 12 клас. За тях се грижат 25 учители. В първи клас са записани 51 ученика, съобщи директорът на училището инж. Красимир Маринов.

3 коментара

  1. Общинарите!Що пратихте и Пепо Цолов в Затвора?!
    За Маринова не възразявам!Все пак семейна среща!

  2. Общински циркаджии , няма ли работа за вас ?????????

  3. Дайте да изучим тази пасмина. Да ни краде и убива интелигентно

Comments are closed.