kmarinova2412151В духа на демократичността и прозрачността в управлението, за което се застъпва група жители на село Лешница, като кмет на община Ловеч, мога да гарантирам следното:

Вашите въпроси, тревоги и съмнения относно назначаването на кметски наместник в Лешница са разгледани и взети под внимание. Ръководството на Община Ловеч се запозна с дискутираните от Вас проблеми, които са описани във Вашето отвореното писмо, изпратено до медиите.

Същевременно искаме да ви припомним, че нашият избор за кметски наместник е съобразен със закона, той е човек без партийна обвързаност и с доказани качества. Както винаги досега, стараем се да не влизаме в инспирирани от политици теми.

Относно качествата на обсъжданите от Вас личности, Община Ловеч се запазва правото сама да преценява и взема решения. Радостен е фактът обаче, че имате будно съзнание и чувство за справедливост, когато се отнася за общозначими въпроси.

Относно упрека, че като кмет на Общината не съм присъствала на Вашето събрание, моля да бъда разбрана, че графикът ми не позволява да бъда навсякъде. Припомням, че на 20 декември м.г. участвах във Вашия празник на читалището, а през следващите седмици двама зам.-кметове на Община Ловеч присъстваха на събрания в Лешница.

Като кмет на Общината винаги съм готова и отворена за срещи с гражданите. Няма проблем да се срещна и с избрани от Вас представители от Лешница и да обсъдим вълнуващите Ви проблеми. Но досега, освен едно обаждане по телефон до моя кабинет, други опити изглежда не сте правили.

В предизборните срещи ние наистина обещахме промяна и считаме, че със своите действия и решения действително я правим.

Пожелавам Ви успех в защитата на интересите на село Лешница!

 

Корнелия Маринова,

кмет на Община Ловеч