rotari2411141Проект за възстановяването на един символите на Ловеч – Въжения мост, получи кметът на Ловеч Минчо Казанджиев в петък вечер, Деня на християнското семейство. Той е дарение от Ротари клуб – Ловеч, на общината и бе тържествено връчен на кмета от президента на  ловешките ротарианци  Николай Начев на сцената на Ловчанско читалище „Наука”. Проектът е изработен от колектив с ръководител арх. Милко Митков по идея на ротарианците. Общата му стойност е около 18 хил. лв., но авторският колектив също се включил в благотворителната акция, организирана от ротарианците, и те на практика са платили около 6 хил. лв., събрани по време на благотворителен бал през февруари.

     Идеята за възстановяване на Въжения мост дойде спонтанно в разговор между приятели. Тогава споделих, че моят дядо е бил технически ръководител  при изграждането на обекта Въжен мост и всички обекти в парка „Стратеш”. От там се роди идеята за възстановяването, разказа Николай Начев. Освен моста ще бъде възстановен и подходът към „Стратеш”. По думите на президента на Ротари клуб – Ловеч, това е един много мащабен проект, реализирането на който изисква много средства, които ще бъдат осигурени чрез дарения. Приемете този проект с отговорността да бъде реализиран, обърна се Начев към кмета при връчването на дарението.

     За мен е чест, че получаваме готов инвестиционен проект, свързан с реализирането на отдавнашна мечта на ловчалии – възстановяването на Въжения мост. Със символичното предаване на проекта в Деня на християнското семейство стремежът на Ротари клуб и на общината е да покажем, че ловчалии сме едно голямо, задружно семейство, заяви кметът Казанджиев. Той благодари на Ротари клуб – Ловеч, за всички дарения, направени от тях на общината през годините.  Минчо Казанджиев увери, че изграждането на Въжения мост е възможно да се реализира, защото общината има спечелен проект за разработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие и мостът влиза в зоната за въздействие. Хубаво е, че проектът вече е готов, веднага след стартирането на новия програмен период можем да възложим неговото реализиране, каза още кметът.

9 коментара

  1. Е то 18000 лв ама само за проекта..

    “след стартирането на новия програмен период можем да възложим неговото реализиране, каза още кметът”
    Демек поне 2016 година

  2. Дано г-н Начев хване здраво и държи изкъсо Казанджиев, за да се вместят в 18 хил лева. Че иначе жална ни майка, пластмасовата отплаваща сцена е показателна как може да се харчи безогледно парА.

    1. Само проекта/дарението/ е на тази стойност, въпроса с реализацията явно е от съвсем друго финансово естество.

    2. Само копче, към което Казанджиев трябва да пришие един скъп кожух.

    3. “…хване здраво и държи изкъсо…”? За кое например? Иначе населението ще тъне в догадки.

    4. Населението да спре да рови в чуждото бельо и да се замисли дали може да плати.

  3. Подходът към “Стратеш” нали беше възстановен преди 7-8 години по Проект? Или то всичко в града е така- каквото и да се направи на 7-8 години наново ремонт трябва, че да се въртят едни пари в едни и същи фирми..Справка цялостно асфалтираните улици на Ловеч през 2008 година, които отново плачат за ремонт..

  4. Хубаво, но да има как да накарат тия дето го събориха да го възтановят!

Comments are closed.