С плакет и грамота певческата група „Росна китка” при НЧ „Христо Ботев-1927 г.” – с. Горан, община Ловеч,  се завърна от участието си в десетия Национален фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува 2017″, проведен на 1 юли тази година. Самодейците се представиха с традиционни народни песни ог ловешкия край.

Организатор на събитието е Народно читалище „Христо Ботев 1928 г.” – Столетово, Община Карлово. Участват детско-юношески и младежки фолклорни групи, индивидуални изпълнители и състави с фолклорна програма. Тази година фестивалът е включен в програмата на Министерството на културата и е под негов патронаж.

Целта  на „Столетово пее и танцува 2017″ е популяризиране на българския фолклорен танц и песен за приобщаване на младото поколение към българската култура, традициите, обичаите и тяхното запазване и препредаване от поколение на поколение, за да я има България.

Тазгодишното юбилейно издание на фестивала е проведено в чест в чест на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски, със съдействието на Министерството на културата, Община Карлово и много фирми – спонсори.