rocksmile1504141На 12 април две състезателни двойки на “Роксмайл” – Ловеч, представиха България на турнира за Световната купа по акробатичен рокендрол в Краков, Полша, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч. Над 200 двойки от цял свят се състезаваха през целия ден, като това беше най-големият турнир в последните няколко години.

     Двукратните държавни шампиони в “Юноши” Мирослав Александров – Мария Георгиева направиха своя дебют при най-големите в клас “В” и то по изключителен начин, заемайки 38-о място в оспорваното състезание. От тази година те преминават в по-високата категория. С това класиране те се нареждат на 46-о място в Световната ранглиста за момента.

     Друга двойка на “Роксмайл” представи България в клас “Деца” – Александър Иванов – Цветина Нацева. Те заеха 72-о място и се изкачиха на 49-о място в Световната ранглиста.

Ловешките състезатели получиха покана за участие на международен турнир през есента в Прага, което само с поканата също е изключително.

     Сега всички състезатели на “Роксмайл” се готвят за предстоящото състезание на 17 май, чийто домакин за 23-и път ще бъде Ловеч.

     Участието на състезателите от “Роксмайл” на турнира в Краков стана възможно и със съдействието на община Ловеч.

1 коментар

Comments are closed.