ketaring2104161Всеки родител има правото да реши как да храни детето си, ние поверяваме най-ценната част от себе си на грижите на учители, педагози, медицински лица и помощен персонал-прекрасните лелки и готвачки, които възпитават и хранят бъдещето ни, докато ние работим за благото на обществото, страната и семействата си. Ръководството на община Ловеч не смята, че като родители и платци на услугата имаме право да решаваме с какво да се хранят нашите деца по цял ден. Ние изявихме позицията си пред общинското ръководство и те не показаха че желаят да се съобразят с нея, въпреки че цял месец им ходим по гайдите.

11 дена след като заведохме подписка с имената и личните данни на 918 от нас, вездесъщата общинска администрация се оправдава в невинността си като хлапе хванато да чупи прозорец и с камък в ръка. Всячески опитахме да решим проблема на местно ниво, да се опрем на разума на местната власт на която се доверихме преди 6месеца и не успяхме. Молехме и настояхме да се вслушат в справедливите ни искания, смятахме че размерът на подписката и настояванията за справедливост и контрол ще са достатъчни, за да се опомнят. Оказа се че грешим и до такава степен са се опиянили от властта си, че са загубили слуха си за мирното недоволство. И затова:
На 01.06.2016г. от 17часа излизаме на площада пред общината с децата си. Показваме, че не желаем да участваме в общинските събития които щедро финансираме с данъците си-както направихме и с факелното шествие на 19.02.2016. И както тогава каним всички жители и гости на Ловеч, без оглед на тяхната партийна принадлежност, положение и пристрастия да ни подкрепят като граждани. Да бъдем там, за да остане днешното бъдеще-утрешното настояще и за да се чуе гласът на хората.
Уведомяваме по етапен ред всички местни и повечето национални медии, както и организации и институции пряко и непряко свързани с Ловеч и случващото се тук.