grip2802121Постъпилата седмична информация в отдел „Противоепидемичен контрол” за регистрирани случаи с ОРЗ и Грип в гр.Луковит и общините на територията на област Ловеч показа тенденция на спадане на заболяемостта в рамките на обичайната за сезона.

За периода 02.02.–08.02.2015г. регистрираната висока заболяемост на територията на град Луковит от 530 на 10 хил. население спадна до 295,6 на 10 хиляди население-под епидемичните стойности за областта.

По данни от РИО гр.Ловеч в училищата на гр.Луковит и общината отсъстващи ученици през първите два дни на настоящата седмица са в малък процент и предимно в средищните училища от селата Румянцево и Бежаново.

В останалите градове – центрове на общини заболяемостта се задържа в рамките на обичайната за сезона и също не превишава епидемичната.

Във връзка с това Оперативното бюро към Областната комисия за борба с Грип и ОРЗ Ловеч отмени епидемичната обстановка на територията на община Луковит, считано от 11.02.2015г.

 

От началото на годината здравните инспектори при РЗИ – Ловеч извършиха проверки в 51 детски ясли и градини, 37 училища и 7 ученически общежития на територията на Ловешка област. Издадени са 11 предписания за извършване на задължителни хигиенни мероприятия, свързани с ремонтни дейности, за които е необходимо да бъдат предвидени финансови средства през текущата година.