cigar506121През изминалата седмица са извършени 27 проверки на обекти с обществено предназначение – 3 училища, 4 детски градини, 3 домове за стари хора, 4 къщи за гости, 2 хотела, 4 концертни зали, 1 обществена тоалетна и 6 обекта за съхранение и търговия с козметични продукти на територията на гр. Ловеч, гр. Угърчин, с. Сливек, с. Горско Сливово и с. Крушуна. При извършените инспекции се установи, че обектите отговарят на нормативната уредба.

През седмицата са извършени 3 проверки за спазване на утвърдените учебните разписания в училища в гр.Ловеч и 4 проверки в ученически столове за спазване изискванията за здравословно хранене, при които не са установени нарушения.

В изпълнение на Постановление на Окръжна прокуратура, на 01.03.2016г. беше извършена съвместна вечерно-нощна проверка на РЗИ – Ловеч, РУ “Полиция” и Община Ловеч по спазване изискванията на Закона за здравето за недопускане предлагане на алкохол на лица под 18 години и спазване забраните за тютюнопушене в 8 обекта за хранене и развлечение: 4 класически ресторанта, 1 ресторант с национална кухня, 1 дискотека, 1 снек-бар и 1 кафе-аперитив в град Ловеч.

При проверките не беше констатирано предлагане на алкохол на лица под 18 години и тютюнопушене в основните и спомагателни помещения на проверените обекти.

3 коментара

Comments are closed.