rzilovech2912151През изминалата седмица са извършени 57 проверки на обекти с обществено предназначение на територията на Ловешка област. При извършените инспекции се установи, че обектите отговарят на нормативната уредба. Издадени са 2 предписания за извършване на ремонтни дейности в учебни заведения.

За периода в отдел „Лабораторни изследвания” са изследвани по текущ контрол 2 проби от плувни басейни от хотел „Дипломат плаза”, гр.Луковит и хотел „Парк хотел Троян”, гр.Троян, които са без отклонения по микробиологични и химични показатели съгласно изискванията на Инструкция № 34 за хигиената на спортните обекти и екипировка (ДВ, бр. 82/24.10.1975 г.).

През седмицата са извършени 2 проверки за спазване на утвърдените учебните разписания в училища в гр.Ловеч и гр.Троян и 3 проверки в ученически столове за спазване изискванията за здравословно хранене, при които не са установени нарушения.

Осъществена е и проверка по постъпила чрез Министерство на здравеопазването жалба, свързана с медицинско обслужване на гражданин от гр.Ловеч. След проверката на медицинското експертно досие в РКМЕ и в амбулаторията на личния лекар на пациента, преписката е насочена  по компетентност към РЗИ-Плевен, поради факта, че поставените в жалбата въпроси касаят медицинското обслужване в лечебно заведение на територията на гр.Плевен.