republikabg1909131Партия „Република БГ” ще включи решение на проблемите, които вълнуват гражданите от Ловешкия край в своята регионална програма. Това стана ясно в сряда вечерта при учредяването на местна структура на новата политическа формация в Ловеч.

Симпатизанти и членове на партията разказаха пред лидера Георги Василев и неговия заместник Найден Кирилов кои са трудностите, с които се сблъскват – безработица, разрушения пешеходен мост, липсата на градски транспорт и канализация в селата, дупките по улиците.

“Когато един швейцарец има проблем, той се хваща да го реши. Убеждава своите съседи, своите приятели и заедно се справят с трудностите. Вярно е, че много сме лъгани и манипулирани, но само заедно и стъпка по стъпка, можем да се справим”, каза пред новоучредената структура Георги Василев.

republikabg1909133Според него на България са нужни управленци, които отговарят на три условия. Първо да са компетентни. „А не да казват: „Аз съм прост и вие сте прости, ще се разберем”. За да управляваш, трябва да си умен, образован, можещ”, бе категоричен лидерът на “Република БГ”. На второ място – хората във властта трябва да са съпричастни. За да не забравят никога откъде са тръгнали, да не забравят своите съседи и избиратели, да останат част от своето общество. И накрая – трябва да са ентусиазирани. А това означава да влагат цялата си енергия в политическа дейност в полза на гражданите.

Василев припомни на ловчалии, че градът им е известен като център на Вътрешната революционна организация на Левски. И призова да си спомним големите възрожденци, които не са чакали някой да ги спасява, а сами са се борили за идеалите си. „Сърцето ми кърви като гледам град, който беше истински индустриален център, в който са се произвеждали велосипеди, автомобили, самолети дори, а сега е потънал в безизходица”, каза лидерът на „Република БГ”. Според него местните трудности на хората са част от големия проблем на цялата държава, а именно тотално пропадналият модел на управление. „Всички страдаме от дефицита на справедливост в българското общество, но само заедно и ако си повярваме, ще успеем да се справим”, каза още Василев.