Павлин Иванов

За втори път, обществената поръчка за ремонт на площад „Тодор Кирков“ се проваля. Припомням, че вече един път, Комисията за защита на конкуренция уважи жалба на потърпевша фирма по тази обществена поръчка, което беше утвърдено и от Върховния административен съд, като поръчката беше спряна от Община Ловеч и беше обявен нов търг (ТУК).

С днешната дата, на официалният сайт на Комисия за защита на конкуренцията е обявено стартирането на Производство № КЗК/560/2018  по жалба на “МАРАНД СТРОЙ” ЕООД срещу Решение № 043/05.06.2018 на общ. Ловеч. С това свое решение, Община Ловеч е обявила класирането на участниците и победителя в обществената поръчка за „Рехабилитация на пл. “Тодор Кирков”, кв. „Вароша“, гр. Ловеч” по проект: “Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на пл. “Тодор Кирков”, кв. „Вароша“, гр. Ловеч”

 

Със своето решение, Община Ловеч е обявила за победител единственият класиран участник, софийската фирма „ВДХ“ АД. Всички други участници в тръжната процедура са отстранени от участие от  Възложителя, за различни нередности в техните документи.

Първият отстранен участник е „Трейс груп холд“ АД. Мотивите на Възложителя са свързани с различни пропуски на фирмата при формирането на цените, както и несъответствия в анализите на единичните цени.

Вторият отстранен участник е „СТРОЙКОМЕРС“ ЕООД София. Мотивите на Община Ловеч са, че фирмата не е представила анализ на някой единични цени за някой видове строително монтажни работи.

Третият отстранен участник е “Маранд Строй” ЕООД София. Мотивите на Възложителя са констатирани несъответствия и неправилно изчислени стойности на СМР.

Четвъртият отстранен участник е „ПСТ Груп“ЕАД София, заради констатирани несъответствия на мерните единици заложени в ККС на Възложителя и представените от фирмата в документацията й.

Важно е да се отбележи, че след решението на КЗК, когато и да бъде решено, същото може да бъде обжалвано пред ВАС и трябва да се чака окончателното решение на съда.

Какво ще се случи? Ще има ли санкции по многомилионния проект заради невъзможността на Община Ловеч да проведе обществената поръчка по нормален начин?

Все въпроси, на които няма отговор

 

 

 

 

 

10 коментара

  1. Докато се наканят за ремонт ….ще трябва да се ремонтира отново сегашния…..и така безкрайно!!!Важното че ще се ОТКРАДНАТ МНОГО ПАРИ!!!ОЩЕ 5-10години….и това ще е село ЛОВЕЧ!!!

  2. Явно в Ловеч няма местни строителни фирми.Всички участвали в поръчката са от друг град .Аутсорсинга е любим на кметицата.

Comments are closed.