teatar106121Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“ започва утре новия творчески сезон. За здраве и благополучие ще бъде отслужен водосвет в 10.30 ч.

В момента текат репетициите на постановката на Кукления театър „Огнивото“ и на Музикалния – „Житената питка“. Културната институция, чиято сграда е построена преди 99 години, вече е ремонтирана – подменена е дограмата. Средствата за това са от субсидията за ремонти от първата конкурсна сесия на Министерството на културата за целево подпомагане дейността на народните читалища. С доброволния труд на читалищните служители пък е извършено вътрешно боядисване.

Субсидии за ремонти от първата конкурсна сесия на Министерството на културата получиха общо девет читалища от община Ловеч. С тях вече е ремонтиран таванът на залата на читалището на с. Къкрина, където неотдавна се проведе фолклорният фестивал „Девет песни от извора“. Пак с тези средства частично е ремонтиран покривът на читалището в с. Дойренци. В момента вървят ремонти в читалищата в селата Хлевене, Чавдарци, Лисец, Абланица и Лешница.

1 коментар

  1. Пепи, успех! Липсвате ни!

Comments are closed.