obs2804162Редовното деветнадесето заседание на Общинския съвет в Ловеч е насрочено за 29.09.2016 г. (четвъртък) – от 10.00 часа, съобщи председателят на ОбС Петър Цолов.

Проекто-дневният ред съдържа засега 22 точки, като първите две са питания на общински съветници. Общинският съветник Станимир Стоянов се интересува от състоянието на поливната система в кв. „Червен бряг“, а съветникът Минчо Казанджиев – от договора по ОПРР.

Като трета точка е предвидено приемане на Наредба за условията и реда за вписване на общинските детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие в регистър на Община Ловеч. Наредбата описва създаването и воденето на публичен eлектронен регистър на общинските детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие. Регистърът ще съдържа информация за детската градина (респективно центъра за подкрепа), данни за наличие на групи в населено място, различно от административния адрес, както и заповед за откриване, преобразуване, промяна и закриване, акт за собственост и други.

Таксата на таксиметровия превоз, която от месец вълнува бранша, е точка четвърта в проекта за дневен ред. Но ако много заинтересовани граждани отново присъстват в залата, навярно ще бъде изместена напред.

Причините за внасяне на изменения в наредбата е необходимостта от актуализирането й в съответствие с настъпилите изменения в Закона за местните данъци и такси във връзка с предвиждането на данък върху таксиметров превоз на пътници. С измененията се дава възможност на общинските съвети да определят размера на данъка в границите от 300 до 1000 лева.  При така зададена нормативна уредба прогнозата за очакваните приходи от този данък ще са – при взет минимален размер – 45 000 лева, при максимален 150 000 лева, а при  размер 720 лева ще са 108 000 лева.  При това положение разумно е да бъде възприет малко над средния размер на данъка, като по този начин ще се постигне баланс между фискалните интереси на Общината и възможностите на данъчните субекти да заплащат дължимите от тях задължения за данък, пише в предложението, което ще бъде внесено от кмета на общината.

Ще бъде разгледана и Наредба за изменение на старата Наредба за рекламната дейност и реда и условията за разполагане на рекламно- информационни елементи /РИЕ/ на Община Ловеч, която е от 2011 г.

Прецизира се чл. 38, ал. 1, т. 1 от Наредбата, като вече ще се изисква нотариална заверка на писменото съгласие на собственика на имота или  писмен договор за наем на заетата от съоръжението площ.

2 коментара

  1. И какво заседават господата общински съветници,циганизирането на Ловеч ли? Тия и предходните, явно мислят как да си осигурят щастливо бъдеще на гърба на десетките хиляди избиратели! Нямат нито морал , нито срам!

    1. Ами на следващите избори внимавайте за кого гласувате.А в предизборните месеци искайте от партийните централи срещи са кандидатите им,размяна на идеи за подобряване на образованието,на възможностите за спорт,за откриване на нови работни места и по-високи заплати за съвестен труд.
      В крайна сметка и тези и предишните си ги избрахме ние!

Comments are closed.