obshtsobstvenost2711151Онлайн регистър на общинската собственост прави община Ловеч. Това бе обявено днес на работна среща на консултативния съвет по животновъдство за област Ловеч. Предстои възлагане на изработката на специализиран софтуер за общинската собственост – частна и публична, който ще бъде интегриран на интернет страницата на общината. Така целият ресурс ще бъде достъпен, видим, ще са посочени свободните имоти, за заетите ще има информация за ползвателя и срока на изтичане на договора. Правим това за ваша оперативност, обърна се към животновъдите зам.-кметът Цветан Георгиев, за да може да планирате ползването на общинските имоти. Регистърът ще обхваща общинската собственост в града и селата. В момента се събира информация от кметовете на населените места и кметските наместници за наличната общинска собственост и предложения за бъдещото й управление и разпореждане.

     Наш приоритет е бизнесът и ще оказваме съдействие на всеки поотделно, гарантира Георгиев. Намерението ни е максимално добре да управляваме общинската собственост, да удовлетворим потребностите ви и да подпомагаме дейността ви, подчерта кметът Корнелия Маринова, която откри работната среща на животновъдите. Готови сме да ви чуем, очакваме от вас конструктивност, за да имаме базата, на която да стъпим в дискутирането на проблемите и намирането на решения за тях, каза още Маринова.

obshtsobstvenost2711152     На тази първа среща на община Ловеч с консултативния съвет по животновъдство, организирана със съдействието на областната дирекция „Земеделие“, присъства и директорът на областната дирекция по безопасност на храните д-р Росен Федерчев. Коментирана бе извънредната субсидия за литър мляко и брой животно, възможностите за реализация на готовата продукция, указанията за плащанията за т. нар. бели петна, ползването на земите извън урбанизираните територии, станали вече държавна собственост. Като цяло темата на срещата бе запознаване на животновъдите с новостите в законодателната уредба.