Регионална библиотека „Проф. Беню  Цонев” представя Даян Шаер и  книгата  “На моята майка Сирия”
След успеха на дебютния й роман “Има ли места в Рая?” авторката изненадва читателите с нов дългоочакван проект.
Представянето   ще бъде на 12 юни (понеделник) от 17.00 ч. в отдел Заемна

За авторката:

Даян Хасан Шаер е авторка от българо-сирийски произход. Родена е в Русе на 15. 08. 1992 г. Първият й разказ, „Като на лента“, е отпечатан в сборник на издателство „Сиела“ и разказва история, описваща лична трагедия в семейството й. Има публикации в различни интернет сайтове, а поддържа и своя страница за литература във фейсбук – „Пералня за души“. Паралелно с това учи психология в Нов български университет, но писането е нейната страст.

След успеха на дебютния ѝ роман „Има ли места в Рая?“  българо-сирийската писателка изненадва с нов проект, вдъхновен от действителни събития. В книгата авторката разказва историята на сирийка, избягала от Алепо, заедно с трите си дъщери, в разгара на войната.

В новия роман на Даян Шаер читателите ще научат защо главната героиня София избира България за свой втори дом и как успява да осигури подслон за семейства в Сирия.

За своя втори проект писателката споделя: „Това е една история за важните неща в живота и моментите, в които губиш пътя пред себе си. Припомня за силата на душата и как звучи пулсът на забравените мечти. Пустинята винаги ще милее за своя дъжд така, както чужденецът за родината, но нека тази книга не бъде „Сбогом“ с родината, а едно ново „Здравей“ за душата, която съхранява в себе си цели светове, държави и истории“.

Авторката отново акцентира на изключителната сила на женския дух, като умело пресъздава една силна история, базирана на действителен случай. Освен откровената изповед на бежанката изданието съдържа много биографични моменти от живота на писателката.

Ловеч е  от градовете включени в  литературното турне на Даян Шаер за представяне на книгата  “На моята майка Сирия”  .