Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” – Ловеч ВИ КАНИ на представяне на фентъзи романа „Кръстопът” от младия писател Димитър Запрянов на 24 януари (вторник) от 17.30 ч. в отдел Читалня
За Димитър Запрянов:
Димитър е на 25 години, завършил магистър “Бизнеспланиране” в Стопанската академия Д. А. Ценов град Свищов. Любопитен факт, е че той изцяло сам финансира излизането на книгата си „Кръстопът”, затова и тиража е ограничен – 100 бройки. Идеята за корицата също е негова, оформлението е с помощта на приятели. Младият писател смята, че обемното произведение от 566 страници ще допадне на хора на различни възрасти.

За фентъзи романа “Кръстопът”:
Книгата разказа историята на млад човек с трудно минало и скучна работа, която въпреки това му допада. В сънищата му обаче се появяват същества, които го преследват натрапчиво и така той се озовава на кръстопът. Романът е за ангели, демони, препятствията в живота и дългия път към себе си. Авторът не крие, че е взаимствал елементи от други подобни четива като “Хари Потър” и Пърси Джаксън”, но изцяло авторска е гледната точка на главния герой. Димитър Запрянов е категоричен, че книгата не е автобиографична, макар героят има черти и от неговия характер. “Книгата я завърших през 2013 година. От тогава търсих начин да я издам, което е трудна работа в днешно време, споделя той.