ivanov206161Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” Издателство „Вакон” и ВИ КАНЯТ на представяне на дебютната книга на Светослав Иванов „Там, където загинаха дърветата” на 6 юни (понеделник) от 17.30 ч. в отдел Читалня

В края на срещата всеки ще има възможност да си закупи книга и да получи автограф от автора.

В „Там, където загинаха дърветата“ журналистът от bTV ни качва на кораба на Флотилията на свободата за Газа, среща ни с племенни лидери на границата между Афганистан и Пакистан и ни отвежда в квартала на „Хизбулла“ в Бейрут.

Научаваме още какво крие Лондон под лъскавата си фасада и защо многомилионният град се оказва най-доброто убежище за радикални ислямски организации, бивши затворници от Гуантанамо и неподозирани бегълци. Журналистът ни води в малкото сръбско село Лазарево, където е заловен Ратко Младич, за да ни срещне с неговия братовчед. Отбиваме се до „панелния рай“ на квартал Макроян в Кабул, попадаме във вихъра на пясъчна буря и минаваме край детска площадка, на която „можеш да стъпиш върху руска, китайска или иранска мина“.
Любопитството води Светослав Иванов, а проницателната му интуиция води нас по ръба на различията на земите, където „загинаха дърветата“.