kiasorento2010161Новият Киа Соренто е не просто нова модификация на тази марка, а различно преживяване, което носи радост и удоволствие. Такава е същността на концепцията Соренто, посветена изцяло на грижата за хората, които ще карат и ще се возят в колите с тази марка. И още – новият Киа Соренто е преди всичко за тези, които обичат големи машини. Колата на 2017-та е с 95 милиметра по-дълга от досегашните модели. Ширината на автомобила се е увеличила едва с 5 милиметра, но дори това леко увеличение на тялото има положително влияние върху комфорта на колата.
Повечето промени са повлияли на дизайна – както на общия изглед, така и на купето с неговото модернизирано арматурното табло и нова централна конзола. Предната част на автомобила е забележимо по-хубава с новата си гладка, елегантна аеродинамична форма. Ъгълът на наклона на предното стъкло е променен и така се осигурява по-добра видимост. Киа Соренто 2017-2018 има нова предна решетка и различна LED оптика. Фарове са доста хищнически, като според някои те допълнително придават арогантен и  предизвикателен вид на новия Киа Соренто. Факт е, че новият външен вид съвсем не прави колата тромава. Напротив,  увеличава динамиката, спортния дух, силата и мощта на Киа Соренто. Стилната визия се допълва от хромираните дръжки и странични стъкла.
Подобно на своя предшественик Киа Соренто 2017-2018 се предлага в две версии – с 5 или 7 места. Вътрешното пространство е по-голямо, а първите собственици н тази кола са категорични, че седалките са значително по-удобни и в тях човек се чувства комфортно и сигурно със страничните опора и облегалките за глава. Предният панел изглежда доста скромен, но затова пък е интересен. Арматурното табло не се е променило.Воланът е станал по-функционален. Създадено е по-голямо удобство за скоростния лост. За пътниците отзад има кът с поставки за чаши и места за съхранение на малки неща. Багажникът на 5-местната Киа Соренто е 660 литра, а за версията със 7 места е 605 литра. При сгънати столове на втория и третия ред обемът на мястото за багаж достига 1762 литра.
Техническите характеристики на новото поколение Киа Соренто биха се харесали на всеки шофьор. Разходът на гориво е приблизително равен на 10,5 литра на 100 километра. Новият модел е е с нови спирачки, еластично окачване и по-големи амортисьори. Разполага с пълен набор от въздушни възглавници, активна система за контрол и аварийно спиране, безключов достъп до интериора, кожена тапицерия, предни и задни сензори за паркиране. В AVTOCHASTIONLINE24.bg вече има всичко необходимо за подмяна и оборудване на тази кола. Според експерти високата цена е един от недостатъците на Киа Соренто 2017-2018 г. Друг недостатък е липсата на система за помощ при стартиране.