loveshkisad2311151По внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Ловеч,  съдът постанови пет години лишаване от свобода, при строг режим за измама и използване на фалшиви документи при покупко –продажба на апартамент – престъпление по 211, предл.1 във връзка с чл.209, ал.1 от НК; престъпление по чл.316 във вр. с чл.309, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 от НК; престъпление по чл.308, ал.3 във връзка с ал.2, предл.2 във вр. с ал.1 и чл.26, ал.1 от НК.

Калин Е. е осъден за това , че на 19.06.2009г. в гр.Ловеч, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение   у 36-годишен мъж, представяйки се за племенник на Светла М. от  гр.София, която желаела да продаде собствения си апартамент от 107,43 кв.м. в гр.Ловеч, за да му помогне с парични средства, което не отговаря на истината. Убедил купувача Борислав Г.,  че при изповядване на сделката пред нотариус, от името на собственичката, ще участва упълномощено от нея лице – Салваторио  М. от гр.София, без това в действителност да е така, представяйки неистински документи,  като сделката била изповядана пред нотариус. С това Калин Е. причинил имотна вреда на Борислав Г. в размер на 30 000 лева и на Светла М. в размер на 120 600 лева, представляваща пазарната стойност на апартамента. Измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Признат е за виновен и по обвиненията, че пред нотариус при условията на посредствено извършителство – посредством Салваторио М., и при условията на продължавано престъпление, съзнателно се ползвал от неистински частни документи от името на Светла М., за да докаже пълномощническите функции. Признат е за виновен и за това, че  при условията на продължавано престъпление, съставил неистински официални  документи – нотариални удостоверявания на съдържание на документи и подписи, като сам изписал ръкописния текст в щемпелите  с нотариални  заверки  от името на нотариус с район на действие  Районен съд – София  в пълномощно   от името на Светла М., като деянието е извършено с цел имотна облага, за да бъдат използвани  при изповядване при сделка покупко- продажба  на апартамента пред  нотариус. Имотната облага в размер на 30 000 лева е била получена от осъденото лице.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране.

1 коментар

  1. Стоя и чета , гледам и не вярвам на очите си! Аз ли съм малоумен на такъв се опитват да ме направят или просто съдебната ни система е скапана!?! Прочетох началото и още в него ми направи впечатление следния факт. Има измама, в която един човек е решил да измами или по точно да открадне собствеността /апартамент 107кв.м/ . И друг , който да го купи. Според прокуратурата човека искал да го купи за забележете 30000 лв през 2009г. в бума на продажбите на недвижимо имущество. От друга страна реалния собственик щял да бъде ощетен със 120 000 лв защото това била пазарната стойност на имота по това време. Любопитно ми е дали на този човек е потърсена отговорност или е нормално един имот 100 кв.м да се купи за 30000лв. при поможение че пазарната му стойност е 120 000. Този Салваторио М, къде е осъден ли е след като е изповядал сделка пред нотариус или и тук имотната мафия си прави каквото иска в едно със съда и прокуратурата , а горят само бушони?!? Искам да ми отговори някой защото не ги доумявам тези неща.

Comments are closed.