snqgdupka2510141Павлин Иванов

Когато вали дъжд или падне сняг, по уличните платна дупките остават скрити за шофьорите на автомобили, което често води до инциденти. Последният такъв, въпреки няколкократните призиви на «Ловеч днес» да бъдат обезопасени със съответната маркировка всички изкопи в квартал «Червен бряг», доведе до инцидент.

Ето какво заяви вчера кмета Минчо Казанджиев по темата:

«Възложил съм на нашите представители на Общината, които отговарят за проекта, да се търси начин за по-сериозно обозначаване, макар че аз приемам критиката, но има и нещо друго.

На няколкото от местата, на които ходих, беше обозначено (бел.р. –изкопи и незатворени шахти) с ленти, само че и Председателя на кварталният съвет каза, че това нещо се краде!

Не оправдавам фирмата! Ще търсим и други начини, с мрежи или друг начин да се обезопасява по-сериозно. Но аз лично, бих се обърнал и към жителите на «Червен бряг» , да има малко по-сериозен контрол върху това, защото няма как постоянно да се сменят тези обозначителни елементи, едно.

Второ, живеещи трябва да имат предвид, че това е строителна площадка и това носи своите рискове.

Ако върху една нормална улица се случи подобно нещо (бел.р. – пропадане на автомпбил в необозначен и необезопасен ров), ние си носим отговорността. Но, трябва да бъдем внимателни!»

«Ловеч днес»: В квартала, по време на ремонта, НЕ Е поставян какъвто и да било знак, за да кажем, че го крадат! В Гозница преди месеци се случи същото – никога не е бил поставян знак! В никой закон не пише, че клончето и лентичката са обезопасителен знак!

Казанджиев: Хубаво. Добре. Приема се, че има все пак някакво обозначение.

«Ловеч днес»: Не, не е някакво обозначение!

 

В отговор на журналистически въпрос по отношение на това, че в деня на обилния снеговалеж, върху отворените шахти са поставени парчета от палета, което е довело до сериозна предпоставка за пропадане на деца и възрастни хора в дупките, кмета Казанджиев обясни своето виждане.

Кмета обеща, че ще ги предупреди!, макар да не стане ясно точно кой ще бъде предупреден.

Беше поставен и въпросът с неработещото улично осветление, лентите не се виждат, което е допълнителна предпоставка за инциденти.

Казанджиев: Специално за «Червен бряг» съм възложил да се пуска осветлението рано. Явно е имало някъде скъсан кабел.

 

Кмета коментира и споделеното от жителите на квартала, относно некачествената работа на фирмата изпълнител . Казанджиев каза: «Това не го мислете! Не се притеснявайте. Обект няма да бъде приет, докато не отговаря на условията. Те могат днес да поставят плочки, утре да ги махнат, но това НЕ СЕ плаща! За всяка дейност има определени пари и няма как два пъти да се плаща за едно и също. Фирмата си носи отговорността. Това е голям проект и ще бъде приет не от РДНСК, а от ДНСК. Всичко ще бъде прегледано в максимална степен и няма да се допусне некачествено изпълнение.»

 

 

4 коментара

  1. На Минчо роднините и приятелите не живеят и не ходят по крайните квартали, а по широк център Пазара-р.Осъм-Община Ловеч.

  2. Какво ли ще предприеме Г-х КМЕТА ако някой негов роднина,приятел и т.н. падне в някой изкоп или си счупи крак,ръка на тази необезопасена строителна площадка?

  3. “Второ, живеещи трябва да имат предвид, че това е строителна площадка и това носи своите рискове.”
    А който е от друга част на града или от друг град?

  4. Председателя на кварталният съвет да си гледа уличните котки и кучета, които храни! Никой не краде окъсани ленти – това е само в главата на изкукуригалата пенсионерка. Като толкова наблюдава кое се “краде” защо не е сигнализирала? Защо не и е направило впечатление, че пред нейния блок бордюрите са много високи и ако човек не е с джип не може да паркира там, понеже няма как да си отвори вратата откъм тротоара.
    А г-н Минчо К е хубаво да дойде да види как се фугират плочките в квартала- с цемент, който циганите замитат във фугите с метла точно преди да завали дъжд. Белким стегне. Това дали ще го види ДНСК или ще си затвори очите??Какво толкова- някакъв си цемент, който вече се е нацепил във фугите.

Comments are closed.