milenadimova1311133Радиопредаването”Повтори фантазията”,което се излъчва всяка неделя от 10.15 часа в ефира на Българското Национално Радио, програма”Христо Ботев” гостува в град Ловеч. Неговата авторка и водеща –Милена Димова покани изтъкнати творци от града на люляците, за да ги представи пред микрофона на своето предаване.

”Повтори фантазията” представя значими личности от българското изкуство,култура,спорт,бизнес… с техни  спомени и аромати от детските им години. Във времето гости на Милена Димова са били много популярни и обичани артисти,певци,писатели,художници.

Тя с удоволствие  и до днес си спомня трогателните разговори,които е провела с актрисата Стоянка Мутафова, с Джоко Росич, гимнастика Йордан Йовчев,Татяна Лолова… за ароматите от техните детски години, както и за хора, напуснали земния свят, но оставили спомените си за детство в златния фонд на БНР (Велко Кънев, професор Иван Славов, доцент Христо Недялков…)

milenadimova1311131В Ловеч Милена Димова чрез непринудените си интервюта представи скулптора Спас Дочев, дизайнерката от модна къща „Коралия” Венета Василева, флористката-аранжор Ваня Георгиева,младата джаз певица Мая Близнакова, диригентката Димитрина Дренска,писателят Кольо Станчевски, скулптора-дърворезбар Александър Иванов, поетесата Алина Стоянова и кмета на град Ловеч Минчо Казанджиев.Всички те споделиха свои съкровени спомени от детството,спомниха си любими аромати, разказаха за своите родители и за първите приказки и книги, които са прочели в детските си години.

milenadimova1311132Милена Димова представи още ловешки автори и при записите си в СХУПИ Троян, където нейни гости бяха художникът Владо Киров и поета живописец Илия Ганчев (родом от ловешкото село Пролом).

Първото предаване със записи от Ловеч ще бъде излъчено в БНР на 29 декември неделя).Новата 2014-та ще стартира с десет поредни предавания на ”Повтори фантазията”с ловешки творци.

Милена Димова е позната в град Ловеч с представяне на своите авторски книги с приказки за деца:”Марта в страната на Бялата птица” и „Жабокът звезда”,които стигнаха до много деца от града благодарение на Община Ловеч и частни дарители.

През декември тя отново многократно ще гостува тук, за да представи своята нова коледна книга ”Вярвай в чудеса”.