oksadlovech1401161След внесен обвинител акт и одобрено споразумение, постигнато в съдебно заседание с Окръжна прокуратура – Ловеч, работничка изтеглила пари от дебитна карта на своя колежка през обедната почивка, без нейно знание е осъдена на една година лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл. 66 от НК е отложено за изпитателен срок от три.

Атанаска М. се е признала за виновна и е осъдена за това, че на 31.08.2015 г., за времето от 12:09 часа да 12:10 часа, в с. Борима, община Троян, при условията на продължавано престъпление използвала платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра, като на два пъти изтеглила общо 100 лева и деянието не съставлява по тежко престъпление.

Атанаска М. и пострадалата работили в една фирма. Двете жени били съседки и всяка сутрин пострадалата, с автомобила си, возела Атанаска до работата, а вечер я връщала. На 31.08.2015 г., в обедната почивка, пострадалата се прибрала до жилището си, а дамската й чанта с портмонето, в което съхранявала дебитната си карта и листче с написан ПИН-код останали на бюрото в общото помещение, в което работничките се преобличали. Обвиняемата взела картата и листа с ПИН-кода и от банкомата, които се намирал на входа на фирмата, на два пъти изтеглила общо 100 лев  а. След това върнала картата и листчето от където ги била взела. Щетата е възстановена.

 

Споразумението има последица на влязла в сила присъда.