На 08.01.2018г. /понеделник/ от 10.00 ч. в заседателната зала на Община Ловеч се проведе работна среща с кметове на кметства и кметски наместници на населените места на територията на Община Ловеч. Още в началото присъстващите бяха поздравени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която пожела успехи и удовлетвореност от работата. Срещата започна с раздаване на баница, като мнозина от присъстващите се похвалиха, че са изтеглили обнадеждаващи късмети за настоящата година. В работната среща взеха участие и заместник-кметът инж. Цветан Георгиев, секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова и инж. Тони Паричев, директор на Дирекция “Административно-правно и информационно обслужване” и други.

В хода на разговора беше съгласуван и  изготвен график за провеждане на отчетни събрания по населените места на територията на Община Ловеч.

Решено бе графикът на събранията да бъде изготвен съвместно с инж. Паричев и те да се проведат след м. март, когато е по-топло. Отчетите следва да се подготвят и обсъдят с Кметските съвети.

В дневния ред влизаха още разяснения и методически указания за изготвяне на Отчети за дейността на кметствата и населените места за разглеждане в Общински съвет – Ловеч. Кметът Корнелия Маринова изрази становището, че отчетите трябва да включват периода от 2016 и 2017 г., от началото на мандата на кметовете. Даниела Цанова изказа задоволство от нивото на административната работа на кметовете на кметства и кметските наместници. Процедурата по приключването на регистрите се изпълнява в определените срокове. От направените проверки на място във всички населени места може да се каже, че документацията се води коректно, епизодичните пропуски се отстраняват своевременно и се дават указания за последващи действия.

Инж. Цветан Георгиев уведоми присъстващите, че от 09.01.2018 г. стартира кампанията за събирането на местните данъци и такси. Всички са включени в информационната система на Община Ловеч „ИМЕОН“, модул „Местни приходи“. При възникване на проблеми, относно работата, необходимост от информация, консултации и др. въпроси, кметовете и кметските наместници да се свързват с  дирекция „Местни приходи“. До 30.04. се ползват отстъпките при плащане на данъците и таксите.

Отделно беше обсъдено предоставяне на План за работата на Общински съвет – Ловеч за първото шестмесечие на 2018 година. Мнозина от кметовете поставиха за решаване актуални проблеми като видеонаблюдение, почистване на гробищни паркове, свлачища и ремонт на улици.

Могат да се обобщят следните проблеми, които са основа за решения от работата на работната среща:

1. Системите за видео наблюдение на населените места да се поддържат в изправност.

2. Замерванията за качеството на питейната вода в с. Йоглав и Дойренци да се извършват в по-кратки периоди от време и да се предоставя своевременна информация на населението кога водата е годна или  негодна за употреба.

3. Да се подобри уличното осветление с поставянето на нови осветителни тела на допълнителни места в селата.

4. През 2018 г. да се приложи Процедура за почистване на земеделски имоти, с цел задоволяване с дърва за огрев на местното население.

1 коментар

  1. И ВУДУ МАГИИ ДА ПРАВЯТ , АКО НЕ СЕ ВЗЕМАТ В РЪЦЕ И ЗАПОЧНАТ НАЙ ПОСЛЕ ДА ЗАРАБОТЯТ ,КЪСМЕТИ ОТ БАНИЦА НЯМА ДА ИМ ПОМОГНАТ !!!

Comments are closed.