Кметът на Община Ловеч отправя покана за участие в обществено обсъждане на:

Проекта на Бюджет на Община Ловеч за 2017 г.

Уважаеми съграждани,

Предстои приемането на Бюджета на Община Ловеч за 2017 г. Съгласно чл. 84, ал. 6 от Закона за публичните финанси. Това става след обществено обсъждане с местната общност. Водени от убеждението, че разработването и приемането на общинския бюджет са част от най-важните решения за бъдещето, искаме да дадем възможност за информираност и реално участие на населението при определяне на местните потребности, приоритетите и реда за осигуряването им.

Обсъждането ще се проведе на 30.12.2016 г./ петък/  от 17.00  часа в заседателната зала на Общински съвет Ловеч.

Проект на Бюджета на Община Ловеч за 2017 г. ще бъде публикуван на интернет страницата на общината www.lovech.bg и ще е на разположение  в Центъра за услуги и информация на гражданите в сградата на общината.

Мнения, препоръки и предложения, свързани с Бюджет 2017г. на Община Ловеч можете да отправяте  на електронния адрес: obshtina@lovech.bg от датата на публикуване на поканата.

За допълнителна информация, справки и въпроси  на тел. 068 688216

4 коментара

  1. Върху какво да се подготвят гражданите? Презентация пълна с нищо конкретно и общата рамка на бюджета. Петък вечер на раздумка в общината

  2. Е,те това е най-,ама най-голямата прозрачност,която сме виждали по време на”прИзрачното”управление на Кметицата- Корнелия Маринова,Председателят на Общинския съвет – Петър Цолов и групата еднозначно гласуващи общински съветници от ГЕРБ и Реформаторския блок.
    Поканата е публикувана днес след обяд/28.12 , т.г./.Проектът е качен на общинския сайт пак днес,а обсъждането е в други ден/петък – 30.12.2016 г./!
    Кога съветниците и гражданите ще имат време за подготовка за това обсъждане и дали вечерта преди подготовката на новогодишния празник е най-подходящото време за обсъждане на такъв важен въпрос?!
    Не говоря за сайта на общината,където четем,че поканата е публикувана на 22 декември.Защото първо,виждали сме и други манипулации с дати в този сайт през 2016 г.,и второ,хората четат повече сайта”Ловеч днес”а не общинския сайт.А от “Ловеч днес” едва ДНЕС ще научат за това ЕБЩЕствено обсъждане!?
    Браво Корнелия,браво Цолов!Пак ще гласуваме за вас!?

    1. За това овци гяурски български ,разберете ,чи само може да сте добре управлявани от турски ум и турска твърда ръка.Иначе ако ви се даде свобода и превръщати сичко в безпорядък.

    2. Kemal Suleimanoglu ,Ти в Турция ли се научи да четеш и пишеш на кирилица?!Що дириш в България?Дошъл си да ни управляваш ли?
      И като ни наричаш”гяури”,научи ли от къде идва тази дума и какво означава наистина.И за да не ровиш и се дзвериш какъв й е смисълът,ето информация от Гугъл-интернет:
      “Гяур е оригинално персииска дума, която турците заемат от Персия. В оригиналното си значение тя означава ОГНЕПОКЛОННИК.По-късно с инвазията на балканите турците започват да наричат българите гяури – прозвище което противно на разбиранията НЕ СЕ дава на други завладени народи като гърците, албанците, сърбите и прочие. Българската историография погрешно смята че гяур означава просто неверник, и свежда етимологията на думата, до сегашното й ново значение. А всъщност тази дума отчита специфично презрение на турската сган към нас, заради вярата ни!”

Comments are closed.