snqg3012141Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова съобщи, че само пътят Брестово –Деветаки остава затворен в понеделник сутринта. Останалата пътна мрежа в Общината е проходима.

Повече от 24 часа работят екипите на общинската фирма Еко“ и ЧЕЗ за възстановяване на нормалното движение и електроснабдяване.

В неделя към 14 часа в общината имаше 20 селища без електричество. До края на деня бяха отстранени повредите в 16 от тях.

В понеделник в четири села от общо 34 в общината има проблеми с електроснабдяването. Тепава, Гостиня и Деветаки са изцяло без електричество, а в село Смочан – само една част от населението. Има уверението на ЧЕЗ, че повредите днес ще бъдат отстранени.

Водоснабдяването вчера беше нарушено само в село Къкрина, където има проблем с електрозахранващата станция. След отстраняването на повредата късно вечерта водоснабдяването също е възстановено.

Всички общински пътища са проходими благодарение на снегопочистващата фирма, която се пребори със сериозни проблеми – непрестанен снеговалеж, силен вятър и счупени дървета. Затворен е участъкът Брестово – Деветаки, но и двете села имат нормална връзка с областния център, тъй като има обиколни пътища.

Няма информация за бедстващи хора.