На 26 юни, Лятно кино с БНТ 1 – най-големият киносалон на открито, тръгва отново на път, с нови летни филми и с Пътуващата детска библиотека. Тази година гр. Тетевен ще се включи в програмата, като на 6 юли /четвъртък/, от 21:00ч., на пл. „Сава Младенов“ ще се състои прожекция на българския филм – „Джулай”/вход свободен/. Пътуващата детска библиотека ще отвори врати в 18.30ч., където всички малки любители на книгите, които искат, могат да донесат книжка от домашната си библиотека и да я разменят с книга от пътуващата.

„Пътуващото лятно кино с БНТ 1” е уникален медиен проект, с който Българската национална телевизия отива лично при хората там, където лятно кино няма от десетилетия. Вече шеста година, импровизираните прожекции пред големият екран на Пътуващото кино събират десетки хиляди зрители по площадите и парковете на България, за да им върне емоцията на лятно кино под звездите.

Оригиналният проект на БНТ е възможност за организиране на емоционално културно събитие, което разказвайки историята на летните кина, апелира за тяхното съживяване. Кампанията включва и специален модул за малките и младите – Пътуващата детска библиотека, за размяна на детско-юношеска литература.

Лятното кино ще направи прожекции още в: София, Долни Пасарел, Петрич, село Калище, село Бъта, Панагюрище, Пирдоп, Тетевен, Орешак, Елена, Килифарево, Полски Тръмбеш, Попово, Шумен, Каспичан, Долни Чифлик, Камено, Поморие, Тополовград, Любимец, Елин Пелин, Варна и Созопол.