По инициатива на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева гр. Тетевен бе включен в програмата на уникалния медиен проект на БНТ 1 – Пътуващо лятно кино. Инициативата дава възможност за организиране на емоционално културно събитие, което разказвайки историята на летните кина, апелира за тяхното съживяване.

Преди основната част, малките любители на книгите имаха възможността да посетят – Пътуващата детска библиотека. Там малчуганите разгледаха изложените книжки, като можеха да донесат свои от домашната си библиотека и да ги разменят с книги от пътуващата. След това дойде време и на кулминацията – прожекция на българския филм – „Джулай”. Стотици тетевенци и гости на града се насладиха на лятното кино под звездите, като част от хората изказаха своето вълнение и емоция от събитието. Те отбелязаха, че с нетърпение ще очакват лятното кино и догодина.

 „Много съм радостна, че днес виждам толкова много хора, с които заедно ще подкрепим прекрасната инициатива на БНТ – Пътуващо лятно кино. Изключително ми е приятно, че тази година успяхме да се включим в уникалния проект, с който Българската национална телевизия отива лично при хората там, където лятно кино няма от десетилетия, за да им върне тази позабравена емоция“, каза кметът на Тетевен. Д-р Бояджиева допълни още, че: „За огромно съжаление Тетевен е сред градовете, които нямат възможността да се радват на свое лятно кино. Това е въпрос, на който ще обърнем внимание за в бъдеще. От друга страна, общинското ръководство усилено работи за възстановяване на културния живот на територията на общината, което е видно от разнообразната ни културна програма, която е изпълнена с множество прояви. Със събития като днешното се стараем да я обогатяваме и разширяваме, защото това е един от основните ни приоритети.“

Градоначалник обяви, че залата на старото тетевенско кино, намиращо се в сградата на читалището, попада в списъка на общинските имоти за инвестиции и при евентуален интерес от страна на потенциален инвеститор, общинска администрация ще съдейства то отново да отвори врати.

1 коментар

  1. “По инициатива на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева гр. Тетевен бе включен в програмата на уникалния медиен проект на БНТ 1 – Пътуващо лятно кино.” Това събитие щеше да е уникално, ако коментираме случка от ежедневието през деветнадесети век. При нивото на технологии днес е просто повод политик да влезе в новините.

Comments are closed.