zalaDobrotica1202141Град Добрич ще бъде домакин на състезанията, в който ще вземат участие и шест състезатели на клуба по лека атлетика от град Ловеч. Спортен клуб „Стратеш Атлетик” е създаден през 2013г., като негов председател е Преслава Василева.

Тя е бивша лекоатлетка, завършила спортното училище в гр.Ловеч, а след това и НСА „Васил Левски” гр.София. Основната цел на клуба е развитието на леката атлетика в гр.Ловеч.

През 2014г. в БФЛА, бяха картотекирани 15 състезатели. Състезателите над 14години се подготвят по програми изготвени от Константин Василев, който е и треньор в клуба по ориентиране.

Работи се и с малка група деца на възраст 10 – 14години, като амбицията е през тази година бройката на занимаващите се деца в тази група да достигне 20. Тренировките се провеждат на изготвени трасета в парк „Стратеш” и за момента се акцентира на средните и дългите бягания.

Това е така, защото в нашия град няма открито лекоатлетическо съоръжение, а закритото такова е в окаяно състояние и е неизползваемо.За да се обхванат, колкото се може повече дисциплини и да се удовлетворят различните желания на децата е необходимо поне едно прилично съоръжение.

Националния шампионат ще е първата изява за три момичета и три момчета от отбора на СК „Стратеш Атлетик”. На 12 и 13.02.2014г., те ще се състезават в зала „Добротица” в две възрастови групи – момичета и момчета до 16 години, а втората група е  девойки и юноши до 18 години. В групата на момичета до 16 години, Симона Банева ще вземе участие на 800 и 1500м., а Вяра Влахова ще участва на 1500м. Тя ще участва и на 3000м. във възрастовата група за девойки до18години.

В тази група ще участва и Милена Тодорова, тя ще бяга на 1500 и 3000м. При момчетата до 16 години, на 800 и 1500м. сили със своите връстници ще премери Добромир Добрев, докато в групата на юношите Георги Гергов и Йоан Филипов ще изминат разстоянията от 1500 и 3000м. Това несъмнено ще е трудно изпитание за тези момичета и момчета, но в него те за първи път ще усетят атмосферата на едно силно лекоатлетическо съревнование.

Пожелаваме им успех!

1 коментар

Comments are closed.