nikiforov206161На първи  юни в двора на ОУ”Хр.Никифоров” се проведе открит урок на единствения в града ни Детски Клуб за Хора “Магия” при Сдружение “Танцьорите” гр.Ловеч с ръководител г-жа Маргарита Петкова Атанасова.

Навръх детския празник, научили стъпките на българските народни танци в рамките на една учебна година, малките танцьори показаха своите умения, подкрепяни от аплодисментите на родители,учители и приятели.

Редом с тях тропнаха хорце и начинаещата група за възрастни към клуба, които също  в рамките на учебната година  посещаваха редовно залата и изучаваха усилено народните танци, завладяни от „магията“ на българската традиция и дух.

Наред със Свищовското,Ситно влашко,Ганкино и още много хора, малките “магьосници”, държейки в ръце, осигурените  от г-жа Атанасова награди, изиграха и “Сладоледено“ Граовско  и “Балонено“ Дайчово хоро.

В края на приятното тържество ръка за ръка, малки и големи “омагьосани” от фолклорните ритми на българската народна музика сътвориха един чудесен празник, като изтанцуваха заедно няколко от заучените български народни хора.

Малките танцьори бяха удостоени с персонални  грамоти  от техния ръководител за положените усилия за изучаване на българските народни танци през време на учебната година.

Благодарности към ръководството на ОУ”Хр.Никифоров” в лицето на г-жа Милка Аладжова и целия персонал на училището,които подкрепиха идеята за този чудесен празник.

 

3 коментара

  1. Учудващо е, че все по-често в този сайт се появява новини за това училище. Явно има защо

Comments are closed.