volei1712132Жанина Илиева

Шест отбора от преподаватели от ловешки училища участваха в първия коледен турнир по волейбол за учители. Организатори бяха Регионалният инспекторат по образованието и Община Ловеч. Стартът на състезанието бе даден в новата спортна зала на Гимназията за чужди езици на 13 декември. В оспорваната надпревара участваха смесени отбори (мъже и жени) от ГЧЕ, ОУ „Васил Левски“, ОУ „Св. Крил и Методий“, Природо-математическата гимназия, ОУ „Димитър Димов“, сборен отбор от Обединения детски комплекс, Професионалната гимназия по търговия и услуги и Професионалната гимназия по кожарство.  Първо място спечели отборът на ПМГ,  след него се нареди сборният отбор на ОДК, третото място спечели ОУ „Васил Левски“. Четвъртото място зае отборът на училището в квартал „Гозница“, пети станаха учителите от Гимназията за чужди езици, а шестата позиция остана за отборът на ОУ „Димитър Димов“.

volei1712131Началникът на Регионалният инспекторат по образоването Райко Райков връчи  купата на състезанието и дипломи на участниците, както  и индивидуални награди, осигурени от община Ловеч. Отличието „Най-добър реализатор“ спечели Сергей Цандев, педагогически съветник в ПМГ, званието „Най-добър посрещач“ получи Ангел Ангелов от ОДК, а като „Най-добър блокировач“ се изяви художникът от Езиковата Тони Христов.

Коледният турнир постави началото на една училищна спортна традиция. Догодина в него  ще участват не само ловешки отбори, но и преподаватели от училища в  областта, обеща началникът на Инспектората по образованието Райко Райков.

 

1 коментар

Comments are closed.