Ивена Петрова от 6-б клас на ОУ,,Христо Никифоров‘‘ е класиран на  първо място  в раздел ,,Проза‘‘  на Международния конкурс ,,Заедно в 21-ви век‘‘.

Организатори на Международния конкурс са:

Фондация  „Устойчиво  развитие за България” съвместно със Синдиката  на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Форум „България – Русия”, Дружество „Найден Геров“, Федерация „Съюз на съотечествениците”, Руския културно-информационен център, Съюза на приятелите на България – Москва, Санаторно оздравителен комплекс „Камчия” ЕАД с подкрепата на Министерството на образованието и науката и под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България. Конкурсът е част от Националния календар за изяви по интереси на  децата и учениците за учебната 2017/2018г.

Ивена  членува в клуба на талантливите деца в ОУ,,Христо Никифоров‘‘ с ръководител Полина Георгиева.Креативното есе e сътворено в този клуб. Интересните дейности в  клуба са насочени към стимулиране на творческите изяви на учениците и към формиране у младите хора на чувство на приятелство между народите. Творбата е посветена на 140г.от Руско-турската освободителна война (1877-1878г.).

Церемонията по награждаването се състоя на 26.06.2018г. в Голямата зала на Руския културно-информационен център в гр.София. Бяха наградени участниците, заели призови места в конкурса и техните научни ръководители. За заслуженото първо място Ивена Петрова получи Грамота, плакет, предметна награда и петдневна екскурзия до Москва.

В своя поздрав към участниците в конкурса доц. д-р Емилия Лазарова сподели, че творбата  на Ивена Петрова  особено е впечатлила компетентното жури и цитира част от есето.

С изящните си изпълнения млади балерини, танцьори и певци създадоха истинска празнична  феерия.

Гордеем се със своето творческо постижение!

 

Полина Георгиева, ЗД по УД в ОУ ,,Христо Никифоров‘‘ и ръководител на Клуба на талантливите деца