dogovor2502132На 17 май, петък, от 11.30 ч. ще се направи първа копка за стартиране на строително-монтажните дейности  по проекта на община Ловеч „Подобрение на водоснабдителната и канализационна система на град Ловеч“, финансиран по оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013 г. Общата стойност на проекта е 8 292 624,04 лв., от които безвъзмездната финансова помощ е 7 738 567,60 лв. Срокът за изпълнение е 22 месеца. 

Асоцииран партньор по проекта е “ВиК” АД – Ловеч.

Събитието ще се проведе в Ловеч, на кръговото движение „Баховско шосе“.

В рамките на проекта се предвижда доизграждане на канализационната мрежа и рехабилитация на водопроводната мрежа на част от територията на град Ловеч – в кварталите Дръстене и Гозница, в Източна и Северна индустриални зони. Ще бъде изпълнен инженеринг на съоръжение за третиране на фосфорната замърсеност на отпадъчните води от Пречиствателната станция, ще се изгради дюкер от дъждопреливник в кв. Вароша под река Осъм.

Реализирането на проекта ще допринесе за повишаване качеството на живот на населението в град Ловеч, за привличане на нови инвестиции и създаване на нови възможности за повишаване на конкурентноспособността на общината.

3 коментара

  1. jikev, извинявай ама ти ми говориш точно като кмета – колко хубаво щяло да стане.
    Да, разбира се че ще стане хубаво, а аз не би да съм казал, че няма да е стане хубаво.

    Аз те питам точно и ясно : ако днес ти разкопаят улицата на 2 метра дълбочина, ти знаеш ли колко време тя ще седи така разкопана / на 2 метра дълбочина/ и дали докато е така разкопана ти ще можеш да си докараш дръвцата за зимата у дома без хеликоптер ?

  2. Добро утро, Данчо!

    Сигурно ще има доста неудобства, но ще е за добро…
    За другите не знам, но в Гозница, ще се разкопава южната и част, а там улиците са като разкопани от доста години (основанието да не се ремонтират, бе точно тоя проект и липсата на пари разбира се…)
    Знам, че след ремонта улиците ще останат пак във вида който е в момента, но все пак това е прекрасна новина!

    Утре сме на “първата копка”, може и ти да дойдеш, да почерпя.

  3. jikev, добър ден!

    На пръв прочит много добре звучи написаното : „Ще се доизгражда на канализационната мрежа на част от територията на град Ловеч – в кварталите Дръстене и Гозница.” и „Реализирането на проекта ще допринесе за повишаване качеството на живот на населението в град Ловеч”

    Да ама Не!

    Няма и буква написана за коя точно част от територията на град Ловеч става въпрос, а още по малко къде точно ще се копае в кварталите Дръстене и Гозница! Защото през следващите 22 месеца колкото е срока на проекта има точно две зими – това са два отоплителни сезона за хората които се отопляват на твърдо гориво, и още означава, че дървата и въглищата с които се отопляват тези хора трябва да бъдат в домовете им преди зимата доставени по улици които не са разкопани.

    До този момент изобщо няма никаква информация и не е обявен график на разкопаване на улиците и сроковете за завършване на строителството за съответния район и кварталите за да имат възможност хората, които живеят в засегнатите райони да планират и да си доставят своевременно топлото за предстоящата зимата.

    Да му мисли jikev, пред нас няма да се разкопава !

    jikev, приятен ден и топла зима ти желая!

Comments are closed.