Стартира стратегическа инициатива за привличане на кадри за най-големите работодатели от Тракия икономическа зона в района на Пловдив, организирана от JobTiger.

Представители на Сенсата Технолоджис България, АББ България, Белла България, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица, Биомашиностроене и Галакси Инвестмънт Груп ще присъстват на събитията, за да презентират свободните позиции и изискванията към тях. Над 5000 работници търсят предприятията през 2017 г. Срещите с работодателите ще се провеждат в градовете Ловеч, Сливен, Стамболийски, Монтана и  Бяла Слатина.

В Ловеч събитието ще се състои на 24 януари (вторник) от 17:00 до 20:00 в хотел Президиум Палас. Организаторите от JobTiger ще проведат и предварителна среща на 19 януари (четвъртък) от 18:00 до 19:00 в хотел Президиум Палас, на която ще разяснят на търсещите работа как могат да се подготвят за срещата с работодателите.

По време на срещите ще бъде представена и информация за възможностите за преместване и условията на живот в Пловдив. Община Пловдив заявява подкрепата си за проекта и готовност да осигури достатъчно места в  училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства. Инициативата е подкрепена също от „Клъстер Тракия икономическа зона“ и фондация “Тръст за социална алтернатива“.

2 коментара

  1. Тоест, в Пловдивско няма безработица, а липса на работници, така ли да го разбирам :O

  2. За Ловеч кога?!
    Или “новите” случайно се стремят да го дозакрият?

Comments are closed.