Днес бе подписан Акт 16 на първата сграда в гр.Тетевен, обновена по Националната програма за енергийна ефективност. Документът удостоверява, че обектът е изпълнен по всички правила и се въвежда в експлоатация. Своето одобрение дадоха – кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, областният управител Ирина Митева, Началникът на РСПБЗН-Тетевен – инж. Николай Христов, управителят на Сдружението на собствениците „Строител“ – Людмил Павлов, инспектор отдел ДЗК – Теменуга Ангелова, Консултантът (Строителен надзор) – инж. Иван Георгиев и Строителят – Любомир Генов.

С подписването на документа, Блок „Строител“ вече официално е първата жилищна сграда, която е обновена по програмата за енергийна ефективност в Община Тетевен. По сградата бяха извършени ремонти дейности като: подмяна на дограма (прозорци, врати, витрини и др.), топлинно изолиране на външните ограждащи елементи (външни стени, покриви, подове), цялостен ремонт на покрив и др. Изпълнението на мерките по програмата ще допринесат за: намаляване на разходите за енергия и подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите.

В момента тече и санирането на още четири блока, които са почти завършени, а по други три сгради, вече одобрени, се очаква да започнат строително-монтажни дейности.

2 коментара

  1. А защо не ни запознаете каква е ситуацията със санирането в Ловеч? Защо беше забавено обявяването на обществената поръчка за изпълнители, а след това беше пък прекратена? Обявена ли е нова и какви са резултатите? Въобще ще има ли санирани сгради в Ловеч? Защо ни държите в неведение? Язък че сме областен град.
    Браво на общинската администрация на Тетевен и се поучете от тях.

  2. Ами кой би отрекъл ,че това е една приятна европейска предна лицева страна на сграда …Ако повечето сгради в държавата ни се оздравят по този начин ,с подходящо оцветяване ,просто ще е една истинска радост за очите накъдето и да се обърне човек.Нека продължи това оздравяване и приятно външно оцветяване на жилищните сгради ,защото ползите са огромни и най-вече за душевното здраве на обитаващите ги и това на минаващите край тях.Та нали няколко основни неща правят живота ни приятен -приятно оцветени сгради ,дървета засадени около тях и по протежението на добре направени улици и тротоари и места където хората да си изхвърлят отпадъците ,защото гледката от нахвърляни на улицата и около сградите отпадъци би загрозила и най-красивата сграда и най-величественото дърво на света….Човешкият ни живот е изключително лесно уязвим и неприемливо кратък ,така ,че е чисто безумие да си го огорчаваме самите ние живеейки в една грозно направена и замърсена от самите нас обитаема среда …Заслужава си заради самите нас си най-вече да си поддържаме обкръжаващата ни обитаема среда чиста и приятна за гледане и обитаване. 

Comments are closed.