Първата вечер на „Люлякови музикални вечери – Ловеч 2018“ предлага няколко великолепни представления. В салона на Драматичен театър – Ловеч на 9 май (сряда) от 19.00 ч. гостува

БАЛЕТ „АРАБЕСК”

БОЛЕРО

Хореография: Маргарита Арнаудова, Музика: Морис Равел, Костюми: Мария Трендафилова
«Болеро» носи силно изразена програмност и впечатляваща атмосфера, където балетното движение е стилизирано в ритъма на испанския танц.
Заслуга за експресивната колоритност на танца има полифоничността в хореографията на Маргарита Арнаудова. Това изпълнение в началото на новия век е нашият дълбок поклон пред нейния оригинален талант.

ЛУДО ВИНО

Музика – народна, Хореография – Боряна Сечанова, Костюми – Цветанка Петкова-Стойнова

Спектакълът е по мотиви от народния обичай за направа на вино, очарованието и опиянението от свещенодействието на ритуала.

ГЕРМАН

Хореография: Антония Докева, Музика: музикален етноколаж,  Костюми: Васил Докев
“ … И всякога после тоя Герман – дъжд е валял ! ”
Герман е танцова творба, тълкува-ща ритуала и свързваща българските етнопроблеми с идентичните на световния етнос. Идеята на произведението е свързана с необходимостта на човека да се хармонизира с природата и вярата. Суровостта на ритуала е предопределена от вечния жизнен цикъл, живот, смърт, живот.
Герман – отчаяние и надежда, жажда и пресищане, живот и смърт.

Събитието „Люлякови музикални вечери – Ловеч 2018“  е под патронажа на Министерството на културата, организатори са Община Ловеч и Ловчанско читалище „Наука-1870 г.”