pchelaribuket610161Група пчелари от сдружение „БУКЕТ“ Ловеч, съвместно със Съюз на българските пчелари, на 30 септември посетиха 42-то Международно изложение по пчеларство “TAŠMAJDAN 2016” в Сърбия.

Съвместно с посещението те проведоха и пътуващ семинар. Панаирът е с продължителност 5 дни, те бяха на третият ден от откриването му.

Групата останаха задоволени от видяното. Имаше голямо разнообразие от сръбски медове. Освен него, можеше да се намери и пчелен прашец, на доста приемливи цени. Не отсъстваха и различни мехлеми направени от пчелни продукти, и разбира се – питието на кралете и рицарите „Медовината“.

Пчеларският инвентар, който се продаваше беше разнообразен, дори и най претенциозният клиент можеше да намери това което иска. Цените, на които се предлагаха стоките, бяха приемливи. Може да се каже, че са и по-ниски сравнени с тези в България. Що се отнася до качеството на изработката на инвентара, е на много високо ниво.

Освен на панаира, ловешката група се разходиха из Белград. В късният следобед можаха да обиколят и видят част от забележителностите гр. Ниш. Опитаха и така известната сръбска плескавица.