sopot1807131Инициативата е на зам.-областния управител на Ловеч Юнал Мъстънов

Четири от общо девет язовира да бъдат предназначени за спортен риболов предложи заместник-областният управител на Ловеч Юнал Мъстънов. По негова инициатива е изготвена докладна записка от д-р Йордан Найденов-началник сектор „Рибарство и контрол“ на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури(ИАРА)-Ловеч, която е обсъдена на среща с заместник министъра на земеделието и храните Бюрхан Абазов и изпълнителния директор на ИАРА Майдън Сакаджиев през изминалата седмица.

Към момента на територията на област Ловеч съществуват 9 държавни язовира. Те се стопанисват от „Напоителни системи“ ЕАД-Плевен, а контролът по експлоатацията на рибния ресурс се осъществява от ИАРА. Съгласно Наредба №37/10.11.2008г. язовирите Сопот, Крапец и Александрово са категоризирани за любителски риболов, а останалите шест-за развъждане и отглеждане на риба и водни организми(аквакултури). През предходните две години „Напоителни системи“ отдава по договор с трети лица да ползват рибен ресурс от язовири, категоризирани за любителски риболов, като предлагат на риболовци срещу парична такса да ловят с въдица, т.е платен риболов. Това е извън закона, тъй като „Напоителни системи“ са собственици на хидротехническите съоръжения, а не на рибния ресурс, който е собственост на държавата, става ясно от докладната записка.

С докладната записка се предлага промяна на предназначение в рибостопанското състояние на следните язовири:

–          язовир „Александрово“ – да премине от аквакултури на любителски риболов;

–          язовир „Крапец“ – запазване на категоризацията за любителски риболов;

–          язовир „Морун“ – промяна от аквакултури в любителски;

–          язовир „Сопот“ – запазване на текущата категоризация за любителски риболов.

Останалите пет държавни язовира, категоризирани за аквакултури, ще бъдат напълно достатъчни за развъждане и отглеждане на риба в областта, гласи още докладната записка.

6 коментара

  1. Да не спираме с протестите

    19 Август 2013

    о.р. майор Мирослав Писов

    Обръщам се още веднъж към всички демократи и свестни хора в България да не спираме с протестите. Като експерт от сигурността Ви казвам, че това управление ще налага постепенно тоталитарна система и ще наложи насрещен контрол върху протестите и опозицията.

    Засега не отива в крайности, защото все още гражданското общество е будно. Но властта има повече физически сили от неорганизиран обществен протест. Опозиционните партии са много наивни ако си мислят, че така лесно Станишев и компания ще се съгласят на предсрочни избори. Напротив, Станишев заяви недвусмислено, че ще си изкарат целия мандат. Илюзия е че ще се съгласи и на избори през май 2014 г. Напротив, той като лидер на ПЕС трябва да покаже на тези избори, че в България се управлява по неговата воля.

    Затова е чудно защо някои от представителите на опозицията се кипрят по ТВ 7 и попадат в капаните на съветските служби и техните въпроси, които са “ама вие не казвате как ще управлявате”. От друга страна същата тази медия на Пеевски започва налагането на Мирослав Найденов и отново заигравка с автентичния ГЕРБ и протягане на ръка към генерал Борисов. И това в един и същи ден, днес, 18.08.2013г.

    Споделям тези мисли защото без обща организация на политическата система на опозицията и общи протестни действия ще се получи онази изгодна за Станишев и компания обстановка на привидна демокрация. Демокрация, при която ГЕРБ ще стои в парламента но нищо няма да зависи от него, а напротив, ще заработи в скоро време комисията на Сидеров, а другите извънопозиционни сили ще си говорят витиевато и неразбираемо за обикновения човек.

    Дано не бъде късно защото окопаването на сегашната власт ще доведе до най вредните последици за пътя на България към модерния свят след 23 годишния измамен преход. Но комунистите имат опит да си създадат и този път външна и вътрешна в парламента опозиция. Тяхната природа е конспиративна и измамна към демокрацията и човешкото начало.

    Затова, хора, бдете и искайте от политиците логични и ефективни политически действия. Не се успивайте от гръмки опозиционни думи, а мислете за логиката на политическите действия на политическите партии и лидери. Защото след деня, в който Станишев показа, че е готов на гражданска война, не Първанов е спасението чрез БСП, както беше казано в парламента. Защото остане ли ГЕРБ в парламента, ще бъдем свидетели на парадна медийна демокрация – и ще мине есента, ще мине май 2014г и тогава ще дойде “светлото бъдеще” за което дори Тодор Живков не е мечтал.

    Затова се обръщам към истинските опозиционни политици да не допуснат този ден – 16.08.2013г. – да бъде началото на утвърждаването на новата комунистическа “многопартийна” система в България. Само заради това трябва да се иска оставката на вътрешния министър Йовчев. Защото след време няма за какво да правим избори, вътрешния министър заедно с Петното ще направляват изборните автобуси а протестите ще бъдат превърнати в бутафория на чувства, които мило ще предават словата на “водачите” по телевизията на Пеевски.

    С подобни политически грешки и “наивност” няма да се постигне искания от нас милионите хора път на България, основан на ценности и добродетели. Затова нека отбележим подобаващо следващата седмица Чешките събития през 1968 г., когато бащата на Станишев потъпкваше с танкове свободата в Прага.
    Протестът в България трябва да обяви в името на доброто на България нейната декомунизация. Денят на Пражката пролет да бъде Деня на Българската есен. Да напомним, че дори СССР забрани КПСС…
    Тези мисли ги пиша с надежда всеки един от нас свободен гражданин да бъде зрял, а не наивен, да не се заплитаме като патета в кълчища, а да искаме възстановяване на демокрацията в България. Да се обърнем към всички политици от демократичното пространство да обединят своите възможности, да загърбят личното си его и застанат до народа си. Или както се казва “Бдете, деца”…

    http://www.svobodata.com/page.php?pid=12278&rid=29&archive=

  2. “…И понеже от шестдесет и пет дни всеки ден съм на протеста в София (г-н Петното може, ако желае, да ме включи в “справката” си към МВР) ще изредя тук (абсолютно наслуки) двадесетина имена на люде, които няма как да ми се разсърдят, че ги споменавам, защото са на площада напълно открито. Да, г-н Колев (или Стойчев), в обществото на “детето акселерат”, което нямало зрялост и не било способно да излъчи лидери, са: проф. Христо Тодоров – философ и зам.-ректор на НБУ, проф. Цочо Бояджиев (философ и Хумболтов лауреат), проф. Георги Близнашки – юрист-конституционалист и бивш депутат от БСП, проф. Александър Кьосев – културолог, проф. Божидар Кунчев – литературовед, доц. Георги Арнаудов – композитор, Юлиана Николова – юрист и бивш кандидат за вицепрезидент, Красен Станчев – икономист и философ, Александър Кашъмов – юрист, арх. Христо Генчев, д-р Светлозар Василев – психиатър, Христо Бойчев – драматург, Емилия Дворянова – писател, Теодора Димова – писател, Георги Тенев – писател и драматург, Панайот Денев – журналист, Иво Инджев – журналист, Иван Добчев – режисьор, Христо Мутафчиев – актьор и председател на САБ, Славчо Пеев – актьор, Светлана Янчева – актриса, Силвия Лулчева – актриса, Кирил Маричков – музикант…

    От другата страна са хората от автобусите и техните “лица”: Мишо Шамара и Бисер-Петното.”

    http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/08/20/2125383_za_kontraprotesta_shamara_i_petnoto/

    Колко ли се плаща за един ден протест на споменатите от професора имена? Дали тези хора с кариера с лека ръка захвърлят на боклука своите сивита? Или платени по улиците ще се окажат онези грозни, мургави, тотално неграмотни татуирани беззъби наши съграждани от малцинствата, които бяха стоварени в центъра на столицата като в небрано лозе, спонтанно дошли да подкрепят … и те не знаеха какво и кого? Тези са същите онези, които “безплатно” за всички нас ни висят нонстоп на шиите ни със социалните си помощи, с издръжката си в затвора, с кражбите и денонощните набези над плодовете от нашия труд. Вгледайте се в снимките на “контрите” и техните безмозъчни водачи с криминална биография и тъпи прякори, вгледайте се и в лицата на протестиращите вече шестдесет и осми ден. И ако гледката на вторите ви хареса повече, ако желаете България да се населява след години от интелигентно и образовано население, подкрепете ги. Ако искате да се будите и наоколо да виждате лицата от най-лошите си кошмари, подкрепете правителството на малцинствата и техните криминални поданици.

  3. Поздравления за инициативата на зам.областния управител. Да,шараните са от протестиращите в София,пусни им храничка (паричка) и са готовиии

  4. Шаранът е умна и хитра риба, уважаван противник и желан улов за всеки рибар. Не така стоят нещата с плевелните “царички” от контрапапротестите, жилави, костеливи и неприятни на вид, лесно налапващи всяка стръв…
    http://www.youtube.com/watch?v=iStDpimi9Z4

  5. Чудесно, а шарани от къде? Може би ще вземат част от протестиращите в София?

  6. Една много добра новина за любителите рибари от областта и страната!
    Поздравления за зам.областният управител на област Ловеч Юнал Мъстънов!!!

Comments are closed.