Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, получи финансиране за реализиране на проект в рамките на инициативата “Tи и Lidl за по-добър живот”. Кампанията се осъществява в партньорството с фондация “Работилница за граждански инициативи” и Българския дарителски форум.

Идеята, представена от училищното настоятелство, е превръщането на една класна стая в модерно оборудван дигитален кабинет по английски език, където учениците по привлекателен начин да се докоснат до автентични учебни материали. Очаква се повишаване на мотивацията на изучаване на чужд език, чрез иновативни методи, групова работа и проектно-базирано учене.

Търговската верига “Лидл България” финансира изпълнението на 31 социално значими проекта с 252.7 хил. лв. в цялата страна. Получени бяха 425 предложения в четири области: образование, околна среда, култура, здравословен начин на живот от 142 населени места.

Победителите бяха обявени на специално медийно събитие в София, където присъства и заместник-директора на ППМГ – Ловеч, Венцеслав Георгиев, който прие Сертификат за финансиране.

2 коментара

Comments are closed.