medici2202161Павлин Иванов

Винаги се възхищавал на онези хора, които въпреки, че са осрали положението до уши и са предизвикали поредица сериозни катастрофи, успяват да извлекат евтини дивиденти и да се представят като света вода ненапита.

Прочетох доста. Истини, лъжи, тънки манипулации. Игра по тънката струна на страховете на незнаещите и неинформирани хора в Ловеч, дори тяхното увличане в масовка. Удобно е, работи, но не е честно. Нали уважаеми социалисти, тръгнали да „браните“ ловешката болница?

За пореден път заставате в първите редици на радетелите за „оцеляването“ на нашата болница. Бих ви поздравил, но само ако намеренията ви бяха чисти. За съжаление, за вас политиката, политиканстването и манипулациите са ежедневие.

Не се свените да използвате катастрофата на болницата, за която доста хора от вашите редици имат огромна вина, за някакви си свои, малки и дребнички цели. И в момента, член на борда е д-р Пепо Нешев, бивш съветник на БСП, избран от вас да управлява точно това лечебно заведение, което днес искате да спасите. От кого обаче? От д-р Пепо Нешев? Смешно е.

Публична тайна е кой реално пере, кой реално дърпа конците чрез различни фирми, та дори това, че бившият вече кмет Минчо Казанджиев, ваш другар, сега съветник от вашата група, ЗАПОРИРА сметките на НАШАТА болница. Не помните или не знаете?

Напоследък г-н Казанджиев удобно забравя цифри – колко са глобите ни, колко заеми сме вземали, защо .. Хубаво е човек да забравя, всеки ден за него е като нов свят, но за всички останали, които трябва да му оправят бакиите, нещата са доста различни.

Забравихме ли кой искаше да продаде Стоматологията за жълти стотинки на свое приятелче? Забравихме ли, че Казанджиев поиска държавата да плати всички дългове на болницата и да му я подари? Дали са само слухове участията на видни другари в бизнес структури, усвояващи сериозни средства от приходите на болницата?

Направихте „извънредно“ заседание за да влезете в новините, и? Къде е позицията на вашият експерт и член на управата д-р Нешев? Къде е неговата информация поне до вас, неговите съмишленици за всичко случило се до момента?

Спомняте си миналата година кризата със спирането на газоподаването към болницата насред зимата. Д-р Нешев, като избран от състава на Общински съвет дали си направи труда да съобщи, че има проблем? Защо мълчи този социалист?

Днес медиците от ловешката болница излязоха на протест. Чудесно! Да видим обаче защо.

След „извънредното“ заседание на Общински съвет, което се проведе по искане не на кого да е, а на съветниците от БСП, в това число Минчо Казанджиев (бивш кмет) и Милко Недялков (бивш председател на Общински съвет и бивш Областен управител), описах накратко схемата, какво и защо се случва. А именно, цикълът на възбуждане на недоволство, катализирането му и естествено, общественият отзвук, след който обикновено болницата получава пари, които веднага потъват и пак, до следващият цикъл.

Днес искам да погледнем ситуацията от друг ъгъл.

Хайде да погледнем автопарка на ловешките лекари, най-вече шефове на отделения. Да ме прощават медицинските сестри и санитари, но до тях пари не достигат и ще си ходят пеша или с рейса, докато маститите лекари, затапили всички процеси на реформа си карат луксозните автомобили и джипове.

Днес, от снимките на протеста виждаме шефове на отделения, хванали микрофони и оглавили протеста. Въпрос: Вие уважаеми, от какво сте недоволни?

От това, че прехвърляте пациентите на ловешката болница към частните си кабинети?

От това, че насочвате пациентите към точно определени аптеки?

От това, че денят би трябвало да е поне 32 часа за да успеете да работите “съвестно” на по още 2-3 места?

Помислете, защо всички пациенти, които имат и минимална финансова възможност се лекуват в Плевен, Троян, Севлиево, Русе или София?

А кой гони пациентите с неуважение и търгашество? Кой гледа на болните като подвижни банкомати?

Не знам защо тези важни въпроси не намират място в нито една публична реч или официален документ.

Да, съгласен съм с протестиращите, че борда трябва да си ходи (макар да е в оставка от месеци) и че няма никакъв шанс, точно тези, които буквално закопаха болницата, да имат способността да я съживят. Да, хубаво ще е да си идат директорите, но ще бъде хубаво и да си понесат последствията от управлението!

А протестиращите как помагат за това, след като от тях не излиза нито искрица информация за кражби и далавери, за които безспорно знаят?

Да, хубаво ще бъде да има одит – истински, разтърсващ, изваждащ всички сделки довели до катастрофата. Доста пластове в здравните среди наоколо ще се разместят. Убеден съм!

Но най-важното, искам да попитам шефовете на отделения:

Как по дяволите смятате да ни лекувате добре, след като преднамерено ни гоните от ловешката болница към частните си кабинети и към приятелски аптеки? Студено е, няма лекарства, та няма дори собствен скенер .. Къде бяхте досега уважаеми шефове на отделения?

Ето, преди месец получихте 800 000 лева за капиталови разходи, без дори да си мръднахте пръста. Нима не искате да започнат ремонтите и да имате по-добри условия, въпреки вашият неадекватен борд и управление, въпреки вашето многогодишно бездействие?

Защо първо не спечелите доверието ни на пациенти, безплатно е. Вложете само малко душа, малко добро отношение, малко истинска грижа и когато това стане, ние ще ви дадем нашите пари и здравни осигуровки?

Хайде, преди да говорим за вашите пари и вашите искания, да говорим за интересите на тези, които ви плащат – пациентите на ловешката болница!

 

Не ме разбирайте погрешно! Не слагам под един знаменател всички медицински специалисти. Но не е редно, заради интересите на 10-на човека захапали здраво властовите позиции в болницата, като жив щит да бъдат използвани по най-безочлив начин всички медицински специалисти!

 

Ако сте забравили, ето няколко сродни публикации по темата:

Ехото от катастрофалното положение на ловешката болница породи спонтанен мини бунт на работещите в най-голямото здравно заведение в област Ловеч

И да, има виновни! С имена, титли, история и документи!

1 коментар

  1. Ще “си спомня” само две от кофти преживяванията в ловешката болница.
    Първото, раждането на дъщеря ни. При постъпването ни посрещна ПИЯН някакъв си Цанов или нещо подобно. няма да нарека това алкохолно леке доктор. Същият този скапаняк цяла нощ с пиянски глас ме убеждаваше, че съпругата ми скоро няма да роди, а в същото време детето се бе появило на бял свят с помощта на неопитна новопостъпила сестра под напътствията на санитарката.
    Вторият път, когато със счупена ръка синът ми,, аз и още едно семейство с малко момиченце, също така с фрактура на ръката, чакахме цяла вечер ортопед. Дежурният помияр, комунистическото копеленце, така и не се появи, било заето да си ремонтира волгата. тогава целият дежурен персонал ни убеждаваше да отидем в Плевен, защото в Ловеч няма да ни обърнат внимание. Сега стачки, протести, искания. Ами няма да стане по-старому, хем да ни пращате в Плевен, хем да си живеете по същия безхаберен начин, както досега.

    И престанете да ми набутвате Москов, който от 15 месеца е министър, и само с ловешкатае болница го занимавате, за виновник. Нито Маринова, нито Москов са трупали загубите на болницата, спокойно можете да си направите справка в Търговския регистър, там го има показано даже не черно на бяло, а доста цветничко.

Comments are closed.