voda409131Павлин Иванов

“Мъдрото” предложение текстилен инженер да влезе в борда в борда на директорите на ВиК, удари гредата! Предложеното протеже на депутата Димитър Горов, съветника от БСП Тихомир Матеев, не срещна „разбиране“  и в трите комисии, които разглеждаха смяната на управата в ловешкото водно дружество.

В нито една от комисиите, в която беше разгледано предложението на ресорното министерство за свикване на Общо събрание на дружеството, съветниците от БСП не получиха съпричастност към желанието за промяна.

Трябваше да се гласува по три точки в проекто-решението:

  1. Освбождаване на членовете на досегашният борд
  2. Одобряване на нов борд
  3. Упълномощаване на Министъра на МРРБ да сключи договор за възлагане на управлението на новия борд

По първа точка в нито една комисия се породи желание за промяна.

По втората точка, също нито едно комисия не сметна за добра идея в борда да влезе текстилен инженер. Единствено социалистите гласуваха ЗА, но техните гласове се оказаха крайно недостатъчни да изпълнят поредното безумно намерение на Димитър Горов да назначи свой близък.

При гласуването на трета точка, определено съветниците от БСП счупиха тъпомера. Съжалявам за грозният израз, но не мога да намеря по-подходящ!

Трудно някой, дори средноителигентен човек, може да обясни как, след като няма да се смяна борда (точка 1), след като няма избор на нов (точка 2), гласуваш Министъра да сключи договор за възлагане на управление на дружеството!!! С кого уважаеми съветници от БСП вашият Министър да сключи договор?

 

След загубата на позиции на БСП в Областна администрация, днес социалистите отново претърпяха провал на личните амбиции на смятаният в общественото пространство за кадровик – Димитър Горов.

Важно е да бъде отбелязано, че в предложението за освобождаване на настоящият борд няма мотив и отговор на въпроса ЗАЩО.

Трябва да бъде и ясно, че не е нормално, текстилен инженер, пък и бил той много, много близък на някой си, да бъде слаган да управлява нещо, което се отличава с изключителна специфика, за която няма доказателства, че номинираният има каквато и да била компетентност.

Разумната част от съветниците спряха това безумие!

 

Местни аналитици споделят, че отказът на съветниците да подкрепят предложението, може да се тълкува като личен провал за кадровата политика на червеният ловешки депутат Димитър Горов.