Нова точка влезе в дневния ред на днешното двадесет и шесто заседание на Общинския съвет в Ловеч и така дневният ред стана от 40 точки. Това са наложи поради постъпило искане от служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев за промяна в състава на съвета на директорите на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ Ловеч, съобщи в началото на сесията председателят на ОбС Петър Цолов.

Освобождават се Татяна Ганчева Борисова, Пламен Върбанов Върбанов и Радослав Кирилов Щербаков и се избират Татяна Ганчева Борисова, Радослав Кирилов Щербаков и Добринка Кирилова Гайдева. Проекто-решението е за тригодишен мандат на новоизбрания съвет и определя възнаграждението на членовете.

Към документа е приложен годишен отчет на МБАЛ – Ловеч. От него е видно, че задълженията на болницата към доставчиците за една година са намалели с 234 хиляди лева, има намаление с 20 хиляди лева и при лихвите за просрочени задължения спрямо 2015 г.

Финансовият резултат за 2016 г. е загуба в размер на 539 хиляди лева, спрямо 2015 г., когато е от 775 хиляди лева. Тоест – постигнат е по-добър резултат с 236 хиляди лева.

Заседанието започна с поднасяне на букет от колегите на вече бившия общински съветник Милко Недялков, който след проведените избори на 26 март е избран за депутат.

3 коментара

  1. и как така хем се освобождават, хем се назначават? Това само в Ловеч става

  2. “Финансовият резултат за 2016 г. е загуба в размер на 539 хиляди лева, спрямо 2015 г., когато е от 775 хиляди лева. Тоест – постигнат е по-добър резултат с 236 хиляди лева.” Конгениално! Два крокодила летели, особено вторият. Тоест, загуба от близо 550 хилки може да е добър резултат само за някой болен мозък.

    1. Затова получаваме по половин заплата и болницата е рай за пенсионери,които са преобладаващи.

Comments are closed.