protest2202161Адриана Данова

Прокуристът на Ловешката болница д-р Снежина Митова ще подаде оставка, съобщи днес пред медиите, след като медицинският персонал се събра пред здравното заведение, за да протестира и да изрази своето недоверие срещу настоящото ръководство. Протестът е подкрепен от КНСБ и КТ „Подкрепа”. С масови скандирания „Оставка!” протестиращият медицински персонал стоеше пред кабинета на прокуриста на болницата. Сред причините за протеста са лошото управление, тежкото финансово състояние на болницата, като дълговете ѝ са над 4 млн. лв., напускането на млади лекари и медицински сестри, поради лоша кадрова политика, липса на съвременна диагностична и терапевтична апаратура и специалисти. Протестиращите обвиниха д-р Митова в брутално и грубо отношение към тях.

Исканията на медиците се състоят от 5 точки , като сред бяха оставка на целия Борд на директорите, запазване дейността и структурите на лечебното заведение и да бъде върната д-р Минкова като изпълнителен директор. Ако тези искания не бъдат изпълнени в 5-дневен срок медицинският персонал ще подаде колективни оставки и ще направи жива верига, за да не допусне всички виновници за техния крах, в лечебното заведение, това пише в Декларацията от персонала на МБАЛ „Проф. д-р. П. Стоянов” АД гр. Ловеч.

„Тези хора трябва да си отидат. Те доказаха , че не могат да правят реформа. Искаме да има ОДИТ и да се разгласи къде отидоха парите.Не ги искаме. Да си вървят!”, сподели пред медиите кардиологът, д-р Ангел Митов.