prb1711151На 17 ноември 2015 г. Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов за хулиганство, извършено с изключителна дързост, а на Сидеров  – и за принуда срещу студентка.

Деянията са извършени на 23.10.2015 г. в гр.София в сградата на НАТФИЗ. На 26.10.2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържането на двамата народни представители, а на 5.11.2015 г. парламентът даде разрешение за задържането им, като преди това двамата депутати се отказаха от имунитета си.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са отказали да подпишат постановленията за привличане на обвиняем, не са давали обяснения и са отказали да подпишат протокола за разпит на обвиняем. И на двамата са връчени постановленията за задържане под стража.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление, предстои внасяне на искане за постоянна мярка за задържане под стража пред Софийски градски съд.

1 коментар

Comments are closed.